Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dâvâsı ertelendi, siyasete dönüyor

Yüce Divan’daki dâvâsı kesin hükme bağlanmadan ertelenen eski Başbakan Mesut Yılmaz, dâvâ süresince siyaset ile ilgili gelen talepleri askıya aldığını belirterek, “Bugünden itibaren bu yönde temaslar yapacağım” dedi.

Yüce Divan, eski başbakan Mesut Yılmaz ve eski Devlet Bakanı Güneş Taner hakkında ‘’Türkbank ihalesine fesat karıştırdıkları’’ iddiasıyla açılan davadaki suçu ‘’görevi kötüye kullanma’’ olarak kabul etti ve Şartla Salıverilme Yasası uyarınca kamu davasının kesin hükme bağlanmasını erteledi.

Yüce Divan’ın dünkü karar duruşmasına, sanıklar Yılmaz ve Taner ile avukatları katıldı. Yüce Divan Başkanı Tülay Tuğcu, sanıkların son sözlerinin ardından kararı açıkladı. Tuğcu’nun yaptığı açıklamaya göre, ‘’Türkbank ihalesine fesat karıştırma’’ iddiasıyla açılan kamu davasındaki suç, 765 sayılı TCK’nın 240. maddesinde düzenlenen ‘’görevi kötüye kullanma’’ olarak kabul edildi. Bu suçun 4616 sayılı Şartla Salıverilme Yasası’nın kapsam dışında bırakmadığı suçlardan olduğuna işaret edilen kararda, görevi kötüye kullanma suçunun da 23 Nisan 1999’dan önce işlendiği belirtildi. Bu nedenle sanıklar Yılmaz ve Taner hakkındaki kamu davasının kesin hükme bağlanması ertelendi.

Kararın açıklanmasının ardından soruları cevaplandıran Mesut Yılmaz, kendisi hakkında açılan davanın kesin hükme bağlanmasını talep ettiğini belirterek, ‘’Bu olmadığı için üzgünüm’’ dedi. Davanın siyasî nedenlerle açıldığını iddia eden Yılmaz, ‘’Mahkeme bunu kesin hüküm şeklinde sonuçlandırabilirdi. Karara saygılıyım diye konuştu. Mesut Yılmaz, ‘’siyasete girip girmeyeceğine’’ ilişkin bir soru üzerine, ‘’Bu dava süresince siyaset ile ilgili gelen talepleri askıya almıştım. Bugünden itibaren bu yönde temaslar yapacağım’’ dedi. Yılmaz’ın bu sözleri üzerine mahkeme koridorunda bulunanlar alkışlayarak, ‘’Türkiye seninle gurur duyuyor’’, ‘’Başbakan Mesut’’ sloganları attılar.

/ ANKARA

24.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Medya birinci güç oldu

  Çağdaş değil

  Ağar: Milletin yanındayız

  Baykal: Bu Mecliste adayımız yok

  Komşudan AB desteği

  Dâvâsı ertelendi, siyasete dönüyor

  Mazlumder’den Açık Liseliler için kriz masası

  Ecevit’te küçük iyileşme belirtileri

  Demirel: Krizden bahsetmek için erken

  Gül, ABD ziyareti öncesi Tahran’a gidiyor

  Ahmet Feyzi Kul'u rahmetle anıyoruz

  Kur’ân kurslarında mezuniyet heyecanı

  Yargı mensuplarına zam

  Sağlık personeli kur'a ile atanacak

  Mehtap gezileri başlıyor

  STK’lar: Tasarı, toplumu susturma aracına dönüştürüldü

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004