Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Karşınızda Etyopya

BSF Akademi Sergi Salonu “Etyopya’nın 101 Yüzü” sergisine ev sahipliği yapıyor. Sema Alpaytaç’ın ilk kişisel fotoğraf sergisi olan ‘Etyopya’nın 101 Yüzü’nün açılışı kalabalık dâvetli eşliğinde BSF Akademi sergi salonunda yapıldı. Etyopya Fahri Konsolosu Atilla Yurtçu’nun da katıldığı sergide Etyopya ile ilgili ekonomik ve ticari bilgilerin yanı kültürel bilgiler de aktarıldı.

Atilla Yurtçu açılışta yaptığı konuşmada Türk ürünlerine gösterilen ilgi büyük ilgiden bahsetti. Yurtçu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Başkent Addis Ababa’da sadece Türk malı hazır giyim eşyalarının satıldığı mağazalar açılmaya başlamış. Bunu yapanlar şu an yerli tüccarlar. Etiyopyalı ayakkabı üreticisi Berhe Assefa, ‘Türk malı demek kalite demek. Pazarda Çin ve Türk ürünleri rekabet halinde; ama halk Türk mallarının sadece ucuz değil kaliteli olduğunu da gördü’ diyor. Ticaret hacmimiz 2001 yılında 32 milyon dolar seviyesinde iken 2005’te 140 milyon dolara çıkmış. Bunun 109 milyonu ihracat. Artış 2006 yılında da devam ediyor. Bu rakamlar bizim için küçük olabilir; ama Etyopya’nın ticaretinde önemli bir hacim.“

82 dilin konuşulduğu bir ülke

Sema Alpaytaç, sergilenen fotoğrafları, 82 dilin konuşulduğu, bütün dinlerin ve kabilelerin ortak yaşadığı bir ülke olan Etyopya’da, geçtiğimiz yıl çektiğini belirterek başından geçen ilginç olayları da katılımcılarla paylaştı. Özellikle genç bir Etyopyalının kendisine verdiği mektubu sahibine ulaştırdığında karşısına çıkan kişi eşinin arkadaşı olduğunu öğrenince oldukça şaşırmış. Özellikle çocuk ve insan yüzlerine odaklanmış fotoğraf karelerinden oluşan sergi 1 Temmuz’a dek gezilebilecek.

Bilgi için:

0 (212) 245 93 93

Etyopya

71 milyon nüfusuyla Afrika’nın en kalabalık ülkeleri arasında yer alan Etyopya, zengin kaynaklara sahip. Böyle olmasına rağmen, şimdiye kadar hep açlık ve yokluk haberlerine konu olmuş. Bugünse yokluğun ve kıtlıkların önünü alacak önemli gelişmeler yaşanıyor. Ekonomide dört yıldır devam eden yüksek oranlı büyüme dikkat çekici. Yabancıların ilgisi giderek artıyor. 2005’in Afrika yılı ilan edilmesi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ziyareti, TİKA’nın Afrika’daki ilk ve tek ofisini buraya açması, THY’nin sefer başlatması ve Etiyopya’nın Ankara’da büyükelçilik açması, Türkiye ile ilişkilere de ivme kazandırmış. Özellikle tekstil, çiçekçilik ve dericilik konusunda önemli avantajların bulunduğu belirtiliyor.

Yeni Asya / İSTANBUL

26.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Karşınızda Etyopya

  Mardin’de Kent Müzesi açılıyor

  93 müzeye, 777 güvenlik personeli

  Çizgi karakterlerin istilası sürüyor

  Bodrum’da Mevlânâ ve Sema coşkusu

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004