Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

93 müzeye, 777 güvenlik personeli

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 93 müzede, güvenlik görevlisi ve bekçi olarak 777 personelin görev yaptığı, hizmet alımı yoluyla da 144 kişinin, ihtiyaç duyulan müzelerde istihdam edileceği bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel’in soru önergesine verdiği yazılı cevapta, bakanlığına bağlı 93 müzenin tamamında depo bulunduğunu bildirdi. Koç, bu müzelerin koleksiyonlarında bulunan taşınır kültür varlıklarının teşhir ve tanziminin, bakanlığın uzmanlarınca dünyadaki gelişmeler takip edilerek sık sık güncellendiğini ifade etti.

Müzelerin iç güvenliğinin, bakanlık personeli, koruma güvenlik görevlileri ve bekçilerle sağlandığını belirten Koç, bazı müzelerin dış güvenliğinin ise hizmet alımı yoluyla özel güvenlik şirketlerince gerçekleştirildiğini kaydetti.

Koç, bu müzelerde 268’si koruma güvenlik görevlisi, 509’u bekçi kadrosunda olmak üzere toplam 777 güvenlik personeli çalıştığını, bu yıl için 144 kişinin, hizmet alımı yoluyla ihtiyaç duyulan müzelerde istihdam edileceğini bildirdi.

26.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Karşınızda Etyopya

  Mardin’de Kent Müzesi açılıyor

  93 müzeye, 777 güvenlik personeli

  Çizgi karakterlerin istilası sürüyor

  Bodrum’da Mevlânâ ve Sema coşkusu

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004