Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

FIFA'da milyonlarca avro rüşvet dağıtılmış

BBC muhabiri Jennings'in ortaya çıkardığı skandalda ISL adlı şirketin FIFA yetkililerine milyonlarca avro rüşvet verdiği iddia edildi.

İlk olarak İngiliz TV kanalı BBC'de yayınlanan Panorama programında açıklanan FIFA'daki rüşvet skandalı büyüyor. Panorama programında FIFA Başkanı Sepp Blatter ve üst düzey yetkilileriyle Adidas'ın yan kuruluşu olan İnternational Sport Leisure (ISL) adlı şirketin karıştığı rüşvet skandalı, yeni gelişmelerin ortaya çıkmasıyla ciddi bir boyut kazandı.

Flemanca yayın yapan Belçika resmi televizyonu VRT, Panorama programının araştırmacı gazetecisi Andrew Jennings'in iddialarına yer verdi. Jennings, programda, Blatter ve yöneticilerden Joao Havelange'nin, eski ticari ortakları ISL ile ilişki halinde, pozisyonlarını kötüye kullandıklarını iddia etmişti.

Bir dönem Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nde başkanlık da yapan Havelange ile Blatter'in bir çok üst düzey yetkiliyle birlikte, ISL'den milyonlarca avro rüşvet aldığı kaydedilirken, bu paraların, yöneticilerin Honkong ve Lichtenstein'da bulunan hesap numaralarına yatırıldığı, İsviçre Federal Polis yetkilisi Thamas Hildebrand tarafından da doğrulandı.

ISL'nin son 4 dünya kupasında tüm sponsorluk ve televizyon yayın haklarını üstlendiği ve bunun için yöneticilere bol bol para verdiği ifade edildi. Olaylardan sonra iflas eden ISL şirketinin tüm mal varlığına adli makamların el koyduğu belirtildi.

Bu arada, olayların, ISL'nin rüşvet olarak vereceği 160 bin avroyu FIFA'nın eski başkanı Joao Havelange'nin gizli hesabı yerine yanlışlıkla FIFA'nın direkt hesabına yatırmasıyla ortaya çıktığı belirtildi. Rüşvet alan tüm üst düzey yetkililerin, aldıkları bu paraları iflas eden ISL şirketine geri ödemesi kararlaştırılırken, elinde belgeleri bulunan BBC muhabiri Jenningson'a göre, bu paralar yöneticilerin değil FIFA'nın kendi hesabından geri ödendi.

27.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terim: Buna da şükür

  FIFA'da milyonlarca avro rüşvet dağıtılmış

  Yattara'nın dönüşü yine sorun oldu

  Uğur: Fener'de kalıcı olacağım

  Fener taraftarı "Capello" dedi

  Hünkar Çayırında Sezgin başpehlivan

  Wimbledon Turnuvası dün başladı

  Beşiktaş ter attı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004