Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekonomi normale dönmedi

Esnaf ve sanayicilere uyarılarda bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘İç piyasaya iş yapan kardeşlerimiz, kesinlikle borca yönelik iş yapmasın. Dünya ekonomisi normale dönmeden, ne Türk Lirası, ne de dövizle borçlanmayın’ uyarısında bulundu. Hisarcıklıoğlu, Türk Lirası veya döviz bazında borçlanmanın ilerleyen dönemlerde sıkıntı doğurabileceğini de kaydetti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iç piyasaya yönelik çalışan esnafları, dünya ekonomisi normale dönenen kadar Türk Lirası ve dövizle borçlanmamaları konusunda uyardı.

TOBB Yönetim Kurulu toplantısının ardından Kültür Merkezi’nde esnaflar ve işadamlarıyla bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, dünyada yaşanan ekonomik hareketlenme ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Dünyada yaşanan ekonomik hareketlenme sebebiyle ancak en çok Türk Lirasının değer kaybettiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: ‘’Türk Lirası yüzde 30 değer kaybetmiştir. Borsalara baktığımız zaman dünyada en çok değer kaybeden borsalar arasında 5. sıradayız. Gayri safi millî hasıla 360 milyar dolara çıkmışken şimdi 310 milyar dolara düştü. 50 milyar dolar kaybımız oldu. Kişi başı gayri safi millî hasılaya baktığımız zaman da 5 bin dolardan 4 bin 300 dolara gerilemişiz. Kişi başına 700 dolar kaybımız olmuştur.’’

İç piyasaya yönelik olarak çalışan esnaflara uyarılarda bulunan Hisarcıklıoğlu, ‘’İç piyasaya iş yapan kardeşlerimi kesinlikle borca yönelik iş yapmasın. Dünya ekonomisi normale dönmeden ne Türk Lirası ne de dövizle borçlanmayın’’ uyarısında bulundu. Türk Lirası veya döviz bazında borçlanmanın ilerleyen dönemlerde sıkıntı oluşturabileceğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, ‘’İnşallah bu olmaz. Tekrar her şey rayına oturur. Dünya ekonomisinde bir daralma var. Bu sebeple dikkatli olmamız lâzım. Benim size nasihatım bu’’ diye konuştu.

/ MUŞ

05.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Benzine yine zam

  Ekonomi normale dönmedi

  TZOB: Çiftçi zor durumda

  Bakkal Amca destek istiyor

  MÜSİAD, protokol ziyaretinde bulunacak

  Yatırım Ajansı kuruluyor

  BOTAŞ’ın 643 milyon YTL alacağı var

  Zamlı ilâç satışları başladı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004