Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bakkal Amca destek istiyor

Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’de 8 yıl önce federasyona kayıtlı 685 bin bakkalın sayısının, bugün 275 binlere kadar düştüğünü söyledi ve bakkallara sahip çıkılmasını istedi.

Bakkal ve bayi esnafı’nın, veresiye defterleri ile toplumdaki sosyal patlamaları en aza indirme gayreti içinde olduğunu ifade eden Palandöken, kredi kartı mağdurları oluşturan değil, sosyal patlamaları önleyen bir kesim olduklarını belirtti.

Camcı, ayakkabı tamircisi, fırıncı, kasap, manav gibi mahalle esnafının hızla yok olduğunu dile getiren Palandöken, 8 yıl önce federasyona kayıtlı 685 bin bakkalın bulunduğunu, bu sayının bugün (yaklaşık yüzde 60 azalarak) 275 binlere kadar gerilediğini söyledi. Palandöken, süper ya da gros marketlerin, özellikle büyük şehirlerde piyasa hakimiyetini eline aldığı ifade ederek, şunları kaydetti: ‘’Esnaf ve sanatkâra sahip çıkılmadığı takdirde, yıllarca devlete katma değer sağlayan bu kesim de ülkemizdeki işsizler ordusuna eklenecek. Kahraman bakkal, hiper marketlere yenilmesin. Eğer bu mücadeleyi kaybedersek, haksız bir rekabet ortamı oluşacak. Bizim dükkânlarımızda ‘Müşteri vesile-i nimetimizdir’ yazısı bulunur. Dolayısıyla biz müşterilerimize güveniyoruz, onlar bize sahip çıkacaklar.’’

/ BURSA

05.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Benzine yine zam

  Ekonomi normale dönmedi

  TZOB: Çiftçi zor durumda

  Bakkal Amca destek istiyor

  MÜSİAD, protokol ziyaretinde bulunacak

  Yatırım Ajansı kuruluyor

  BOTAŞ’ın 643 milyon YTL alacağı var

  Zamlı ilâç satışları başladı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004