Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Töre cinayeti genelgesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çocuk ve kadınlara yönelik şiddet hareketleriyle töre ve namus cinayetlerinin önlenmesi için alınacak tedbirler hakkında genelge yayımladı.

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında Başbakan Erdoğan imzasıyla yayımlanan genelgede, kadın ve çocuklara yönelik şiddetin insanlığın gündemindeki yerini koruduğu belirtildi. Genelgede, şöyle denildi:

‘’Bu tür şiddetin en acımasız biçimi, kamuoyunda ‘töre cinayeti’ olarak tanımlanan kadına yönelik öldürme olaylarıdır. Kadın ve çocuklara yönelik şiddetin ülkemizde de devam ediyor olması, yeni ve acil önlemlerin alınmasını gerekli kılmaktadır. Ekonomik kalkınma ve gelişme ile birlikte eğitim ve kültür düzeyinin yükselmesiyle giderek ortadan kalkacak olan bu sorunların çözümü için kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Nitekim Türkiye Büyük Millet Meclisi de sosyal bir yara olan bu olguyla ilgilenme ihtiyacı hissetmiş, 28 Haziran 2005 tarihli ve 853 sayılı kararıyla bir araştırma komisyonu teşkil etmiştir. Bu komisyon çalışmalarını tamamlayarak kadın ve çocuklara yönelik şiddetin sebepleri ile alınabilecek tedbirleri belirleyen kapsamlı bir rapor hazırlamıştır. Mezkur komisyon çalışmaları sonucunda hazırlanan ve Hükümetimizce de benimsenen bu konuda alınacak tedbirlere ilişkin öneriler ve bundan sorumlu kuruluşlar ekli listelerde belirtilmiştir. Bu önerilerle ilgili olarak başlatılacak çalışmalarda koordinasyon görevi çocuğa yönelik şiddet konusunda Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, kadına yönelik şiddet ve töre/namus cinayetleri konusunda ise Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından yerine getirilecektir.Sorumlu kuruluşların ve bu kuruluşlarla işbirliği içerisinde hareket etmesi gereken kurumların ayrı ayrı belirtildiği önlemlere ilişkin çalışmalar, koordinatör olarak belirlenen Genel Müdürlüklerle işbirliği içerisinde derhal başlatılacaktır. Sorumlu kurumlar tarafından görev alanına giren konularda hazırlanacak ayrıntılı faaliyet raporları, üçer aylık dönemlerle ilgili koordinatör kuruma önderilecektir.’’Genelgeyle, çocuğa ve kadına yönelik şiddet, töre/namus cinayetleri konusunda çözüm önerilerinin yaşama geçirilmesinde koordineli çalışması gereken kurumlar da belirlendi.

/ ANKARA

05.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mahalli: İsrail terörden besleniyor

  Memurlar affediliyor

  ÖSS silbaştan

  AİHM: Alevi kararı yok

  Türkiye devrede

  Türk-İş’ten Filistin halkına destek

  Baykal’dan Erdoğan’a gözdağı

  Chomsky’e Türklüğü aşağılamak suçlaması

  Sel sularında hastalık uyarısı

  Atalay: Özgürlükleri genişletmek genel politikamız

  Savcı Kaçan’ın görevden alınması istendi

  DYP’li kadınlardan maaş protestosu

  Kartal'da AKP’ye bomba

  Hakkarili doktor bekliyor

  Töre cinayeti genelgesi

  İHH’dan, Darfur’da 379 katarakt ameliyatı

  Sıcak en çok kalp hastalarını, bebekleri ve yaşlıları vuruyor

  Bağcılar’da 3003 çocuk sünnet oldu

  Sigara kullanma yaşı 12’nin altına indi

  Aşırı güneş, benlerde cilt kanserini tetikliyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004