Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

10 bin eserle kurulan ‘Köprü’

Makedonya’nın başşehri Üsküp’te, Köprü Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nin girişimiyle Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından kurulan Şair Aşık Çelebi Kütüphanesi’nde 10 bin eser bulunuyor.

Üsküp Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Köprü Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Hüsrev Emin, 5 yıl önce şiir gurubu olarak bir araya gelen grupla 2002 yılında 3 ayda bir yayınlanan Köprü dergisini çıkardıklarını, 1 yıl sonra da derneklerini kurduklarını söyledi.

Üsküp’te özel bir Türk kütüphanesi kurmak için TİKA’ya proje sunduklarını, projeyi kabul eden TİKA’nın desteğiyle Şair Aşık Çelebi Kütüphanesi’ni kurduklarını anlatan Emin, şunları kaydetti:

‘’Kütüphanemiz, eğitim için Türkiye’den Üsküp’e gelen üniversite öğrencilerine ve buradaki Türk öğrencilere kaynak kitap ve ücretsiz internet hizmeti veriyor. Kütüphanemizde yaklaşık 10 bin eser bulunuyor. Kitap sayımız fazla olmasına rağmen araştırma yapmak isteyen üniversite öğrencilerimiz için kaynak kitap ve ansiklopedi sıkıntısı çekiyoruz. Türk ve dünya klasiklerinden örneklere de gereksinim duyuyoruz. Türkiye’deki soydaşlarımızdan, bu konuda bizlere destek olmalarını istiyoruz.’’

05.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Doğunun en büyük san’at kütüphanesi

  Dünya barışını gençler sağlayacak

  Adana Arkeoloji Müzesi Beyaz Saray’a taşınıyor

  “Gülmece treni” yola çıktı

  10 bin eserle kurulan ‘Köprü’

  Ahmet Özhan konserine yoğun ilgi

  Şam Kalesi müzeye dönüştürüldü

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004