Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistinliler, uluslar arası topluma sığındı

İsrail ordusu gece yarısı sonrası kuzey Gazze’deki operasyonlarını yoğunlaştırırken, operasyon, kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit’e atfen ‘’Gilad Kılıcı’’ olarak isimlendirildi. İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Sudaniye bölgesinde El Aksa Şehitleri Tugayı militanlarını hedef aldı.

İlk gelen bilgiler, füze saldırısında bir El Aksa Tugayları militanının öldüğü yönünde. İsrail ordusu birliklerinin, kuzey Gazze’nin içindeki operasyonlarını doğrularken, Gazze’deki radyolar operasyonun adının kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit’in adına atfen ‘’Gilad Kılıcı’’ olarak isimlendirildiğini duyurdu. Bu arada; İsrail ordusunun Albay Tamir Yadai komutasındaki Golani tugayları, dün sabaha karşı tanklar, hava kuvvetlerine bağlı uçaklar ve topçu ateşi desteğiyle başlattığı operasyonda, Gazze Şeridi ile sınır boyunda boşaltılan eski Yahudi yerleşim birimlerinden Dugit, Nisanit ve Elei Sınai’ye kadar ilerledi. Sınır boyunca 2-3 kilometre kadar ilerleyen İsrail ordusu, harekatın amacının, boşaltılmış ve henüz yerleşimin olmadığı bu bölgeden İsrail’e Kassam füzesi saldırısını önlemek olduğunu belirtti. Askerlerin, bölgeye mayın döşendiğini dikkate alarak yavaş ilerlediği ve tampon bölgeler oluşturduğu kaydediliyor. Askerlerin, Şalit’in bulunduğu tahmin edilen Dahaniya bölgesindekioperasyonlarını yoğunlaştırdığı bildiriliyor.

İsrail'i durdurun

Bu arada, Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Arap, İslâm ülkelerinden ve uluslar arası gruplardan, Filistin halkını korumalarını ve İsrail saldırısını durdurmalarını istedi.

İsrail özel timleri, Gazze şehrinin orta kesiminde yeralan Tuffah bölgesinde, İsrail’in 2 kez füze saldırılarının hedefi olan Hamas’a bağlı İslâm Üniversitesi öğretim görevlilerinden Dr. Hüseyin Ebu Acva’yı öldürdüler. Acva’nın öldürülüşü, Gazze’deki camilerden de duyuruldu ve şehit olarak ilân edildi. Gazze şehrindeki tüm camilerde de Kur’ân okunmaya başlandı.

Hamas, ise öldürülen Hamas’a bağlı İslâm Üniversitesi öğretim görevlilerinden Dr. Hüseyin Ebu Acva’nın El Fetih’e bağlı militanlar tarafından öldürüldüğünü öne sürdü.

/ GAZZE

07.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistinliler, uluslar arası topluma sığındı

  Ortak Vizyon Belgesi, BOP çıktı

  Cezire muhabiri de vuruldu

  Böyle terörle mücadele edilmez!

  Tarık Aziz açlık grevine başladı

  Bağdat’ta 35 ceset bulundu

  Moldova’da 8 kişi öldü

  Irak’ta, Şiî camiye saldırı

  Kuzey Kore’den korkutan füze

  İngiliz kadınlar İslâmı seçiyor

  AB’den İsrail’e: Operasyonu durdur

  Petrol düşmez, yükselir

  Muhammed El Baradei: Nükleerde çifte standart olmamalı

  İmzalanmayan belgenin bağlayıcılığı yok

  Tüketici ve sağlıkta tarama toplantısı başladı

  Microsoft’a daha fazla ceza verilecek

  “.eu” için 2 milyon kayıt

  ‘İpek Yolu’ yeniden açılıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004