Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sessiz kalınmasın

Kaçırılan askerini bahane ederek çocuk, kadın, yaşlı gözetmeden, Filistinlilerin üzerine bomba yağdıran ve onlarca masumun ölmesine yol açan İsrail’in devlet terörü, tüm dünyada insanların büyük tepkisini çekerken, ülke yöneticilerinin sessiz kalması ise, yadırganıyor. Dün, tüm dünyada, Müslümanlar Cuma namazında Filistin halkının içinde bulunduğu durumdan kurtulması ve İsrail zulmünün bir an önce bitmesi için dua etti.

İsrail’in kaçırılan bir askerini kurtarmak için başlattığı saldırıları soykırıma dönüşüyor. Kaçırılan askerini bahane ederek çocuk, kadın, yaşlı gözetmeden Filistinlilerin üzerine bomba yağdıran ve onlarca masumun ölmesine yol açan İsrail’in devlet terörü tüm dünyada insanların büyük tepkisini çekerken ülke yöneticilerinin sessiz kalması ise yadırganıyor.

Dün tüm dünyada Müslümanlar Cuma namazında Filistin halkının içinde bulunduğu durumdan kurtulması ve İsrail zulmünün bir an önce bitmesi için duâ etti.

Konuyla ilgili Yeni Asya’ya açıklamada bulunan Filistin Büyükelçiliği yetkilileri, İsrail ordusunun çocukları bilerek hedef aldığını, dünyanın yapılanlara sadece sözlü tepki göstermesinin yetmediğini bunun için harekete geçilmesi ve İsrail terörünün gerçek anlamda durdurulması gerektiğini ifade ettiler.

AF ÖRGÜTÜ, BM’Yİ GÖREVE ÇAĞIRDI

İsrail’in ölçüsüz saldırılarının durdurulmasını isteyen Uluslararası Af Örgütü de (UAÖ) BM’yi göreve çağırdı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin (BMİHK) İsrailli kolluk güçlerince bile bile ölçüsüz güç kullanılarak çok sayıda Filistinlinin öldürülmesini ve Gazze Şeridi’ndeki sivillerin mallarına ve buradaki altyapıya yönelik saldırıların soruşturması gerektiğini ifade eden UAÖ açıklamasında, “Bu yılın başlangıcından beri İsrail kolluk güçleri 25’ten fazlası çocuk ve çoğu silahsız 150 dolayında Filistinliyi öldürürken, bugüne kadar bu cinayetlerin hiçbiri soruşturulmamıştır” denildi.

İsrail ordusu’nun Gazze Şeridi’nde yoğun nüfuslu alanlara binlerce top ve hava saldırısı gerçekleştirerek aralarında birçok anne ve çocuğunun da bulunduğu onlarca Filistinliyi öldürdüğü, yüzlerce kişiyi ise sakat bıraktığının belirtildiği açıklamada, İsrail’in sivilleri bile bile hedef seçmesinin ve sivillerin yaşamlarını tehlikeye atacak biçimde ölçüsüz ve ayrım gözetmeyen saldırılarının uluslararası hükümleri hiçe saydığına dikkat çekildi.

Açıklamada, “BMİHK, insan haklarına ilişkin hemen hiçbir somut ilerleme kaydedememiş olan İnsan Hakları Komisyonu’ndan farklı olarak, İşgal Altındaki Filistin Toprakları’ndaki durumun daha kötüye gitmesini engellemeli ve çoğu kez üzerinde en çok konuşulan fakat hiçbir adım atılmayan buradaki durumu iyileştirmeye yönelik çalışmalıdır” görüşlerine yer verildi.

Kemal BENEK / ANKARA

08.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Depremzede AİHM’e gidecek

  Sessiz kalınmasın

  Gül: AB halka anlatılmalı

  DEP kasetleri DGM’de imha edilmiş

  Erdoğan’dan güvenilirlik hatırlatması

  Arınç’tan İsrailli meslektaşına mektup

  Filistinli çocukların çığlığını duyun

  76 bin kişi terör zararı için başvurdu

  Şehit polisin kanı yerde kalmadı

  ABD elçisinden itiraf: Geçmişimiz kusursuz değil

  ATO’dan sağlıkta tasarruf tebliğine dâvâ

  Kızlar Kur’ân öğrenmeye koştu

  CHP’den Zapsu'ya suç duyurusu

  16 bin cami imamsız

  Başbağlar şehitlerine duâ

  100’lükler ilçesi

  Önce Müslüman, sonra Türk

  Silâha ve ambargoya son verilsin

  Akdağ: Kenenin kanatlı itlâfı ile ilgisi yok

  ‘Cop yerine gaz kullanın’

  ‘’Boş yatak yok” mazeretine son

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004