Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bağdat’da Sünnî katliâmı

Irak’ın başşehri Bağdat’ta, Sünnîlerin çoğunlukta olduğu Cihad semtinde silâhlı kişilerin, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 40 kişiyi öldürdüğü belirtildi. İçişleri Bakanlığı ve polis kaynakları, olayın, dün bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 3 kişinin öldüğü Şiî camisinin yakınında meydana geldiğini bildirdi.

Silâhlı kişilerin 4 araçtan inerek, çevredekileri bir araya topladıkları, kimliklerine göre Sünnîleri ayırdıktan sonra bu kişileri öldürdükleri kaydedildi.

Yarmuk hastahanesi yetkilileri ise hastaneye 17 kişinin cesedinin geldiğini belirtti. Semt sakinleri, önceki saldırıya misilleme olarak Şiî militanların Sünnîleri öldürdüğünü ifade etti ancak bu bilgi bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmadı. Amerikalı ve Iraklı askerlerin bölgeyi kordon altına aldığı bildirildi.

Olayın şöyle geliştiği öğrenildi: Silâhlı adamların 12.30’la (TSİ 11.30) 13.30 arasında sahte kontrol noktasında araçları durdukları, içindekilerin araçtan inmelerini emrettikleri ve onları kurşunlayarak öldürdükleri bildirildi.

Öte yandan, Sünnî kadın milletvekili Taysir El Meşhanadi’yi kaçıranların, ABD askerleri tarafından tutuklanan 25 Şiî’nin serbest bırakılmasını istediği bildirildi. Irak İslâm Partisi yetkilisi, 1 Temmuz’da Diyala eyaletine giderken bir Şiî semti yakınında 7 koruması ile birlikte kaçırılan kadın milletvekilinin yeniden özgürlüğüne kavuşabilmesi için ABD’lilerin tutukladığı 25 Şiî’nin serbest bırakılmasının istendiğini söyledi. Daha önce, Meşhanadi’nin serbest bırakılması için işgal güçlerinin ülkeden çekilmesi, bütün tutukluların salıverilmesi ve Şiî camilerine yönelik saldırılara son verilmesi istenmişti. Olay sonrası, kadın milletvekilinin üyesi olduğu meclisteki en büyük Sünnî grup, parlamento oturumlarını boykot kararı aldı.

Ramadi ablukaya alındı

Bu arada, Sünnî direnişin kalesi olarak bilinen Ramadi, ABD askerleri tarafından ablukaya alındı. Şehrin girişini kontrol altına alan ABD askerleri, şehir içinde de tanklar ve askerî araçlarla sürekli devriye geziyor. Başşehir Bağdat’ın batısındaki Ramadi, ABD askerleri tarafından kuşatıldı. Şehrin girişindeki ABD tanklar dikkat çekerken, trafiği yönlendirmek için beton bloklarla yolları kesen ABD askerleri, şehir içinde kurdukları kontrol noktalarında da arama yapıyor. Bu noktalardan yayaların beton bloklar arasında geçmesini isteyen işgal güçleri, ayrıca şehir içinde tanklar ve askerî araçlarla sürekli devriye yapıyor. Şehirdeki direnişi bir türlü kıramayan ABD askerleri, zaman zaman şehre operasyonlar da düzenliyor.

ABD askerleri son olarak, 5 Haziran tarihinde Ramadi Hastahanesi’nin ‘güvenli bir yer’ olarak silâhlı kişiler tarafından kullanıldığı ve buradan ABD ve Iraklı askere ateş açıldığı iddiası ile hastahaneye baskın düzenlemişti.

/ BAĞDAT

10.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bağdat’da Sünnî katliâmı

  Filistin’deki dehşeti anlattı

  İsrailli barış eylemcileri: AB müdahale etsin

  Rusya’da uçak faciası

  Ukrayna’da turuncu koalisyon düştü

  Talat: Umut ışığı doğuyor

  Japonya’dan Kuzey Kore’ye tehdit

  ‘Batı’dan İsrail’e özel muamele’

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004