Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ukrayna’da turuncu koalisyon düştü

Ukrayna’nın Rusya yanlısı Bölgeler Partisi lideri Viktor Yanukoviç, yaptığı açıklamada Rusya ile ilişkileri geliştirmek için çalışmalarda bulunacaklarını belirtti. Yanukoviç hükümet kurmak için çoğunluğu sağlayan ve ‘Yeni Ukrayna Birliği’ olarak kendilerini tanımlayan koalisyonun Başbakan adayı olarak gösterildi.

Yanukoviç yaptığı ilk açıklamasında, “Bağımsız Ukrayna, bağımsız dış politika demektir. Ukrayna dış politikasında gerçeklere dönmeliyiz ve kendi menfaatlerimizi düşünmeliyiz. Özellikle de Rusya ile ilişkilerimizde bunu göz önünde bulundurmalıyız.” dedi. Turuncu devrim ve hükümeti eleştiren Yanukoviç, “Ukrayna’nın tarihinde hiç bu kadar ekonomik sorunlarla karşılaşmadık. Ulusal bir yıkımla karşı karşıyayız.” suçlamasında bulundu. Yanukoviç yeni koalisyonun bir an önce hükümeti kurarak, acil gelişme programını uygulamaya koyacağını ve ülkeyi bu bataklıktan kurtaracağını vadetti.

Bölgeler Partisi diğer partilere göre Mart ayında gerçekleşen seçimlerde en çok oyu almış, yalnız hükümet kurmak için gerekli olan meclis çoğunluğunu elde edememişti. Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko ve turuncu devrimin desteklediği ‘Bizim Ukrayna’ partisi ise Sosyalistler ve Komunislerle birlikte koalisyon kurarak hükümeti kuracaklarını açıklamışlardı. Yulia Timaşenko’nun başbakan adayı olduğu çalışmalar sonrasında yeni hükümet kurulamadı. Perşembe günü de Sosyalist Parti Başkanı Oleksander Moroz’un Meclis Başkanı seçilmesini Bölgeler Partisi’nin sürpriz bir şekilde desteklemesinin ardından turuncu koalisyon bozuldu. Anayasaya göre, 22 Temmuz’a kadar Ukrayna’da yeni hükümet kurulmazsa, Cumhurbaşkanı parlamentoyu fesh edecek. 450 milletvekilinin bulunduğu Ukrayna Meclisi Rada’da, yeni koalisyondan Bölgeler Partisinin 186, Sosyalist Parti’nin 33 ve Komunist Parti’nin de 21 milletvekili bulunuyor.

/ MOSKOVA

10.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bağdat’da Sünnî katliâmı

  Filistin’deki dehşeti anlattı

  İsrailli barış eylemcileri: AB müdahale etsin

  Rusya’da uçak faciası

  Ukrayna’da turuncu koalisyon düştü

  Talat: Umut ışığı doğuyor

  Japonya’dan Kuzey Kore’ye tehdit

  ‘Batı’dan İsrail’e özel muamele’

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004