Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush, Prodi hükümetine yalvardı

ABD Başkanı George Bush, İtalya’da Romano Prodi başkanlığındaki yeni sol hükümetin Afganistan’dan birliklerini çekmeyeceğini umduğunu söyledi.

Yabancı gazetecilere hitap eden Bush, Irak’tan birliklerini çekme kararı alan yeni İtalyan hükümetinin Afganistan’dan birlik çekmeyeceğini umduğunu belirterek, ‘’Doğal olarak bunu umuyorum. (Afganistan) yeni bir demokrasi. Her ülke ne yaptığına kendi başına karar verir, ama ben, gitmekle kalmak arasıda aleyhte ve lehte olanların bir başarısızlığın sonuçlarını düşünmesini ve Afgan halkınınözgürlüğü için yapılan büyük iyilikleri değerlendirmesini umuyorum’’ ifadesini kullandı. İtalya’da iktidara yeni gelen hükümet, Irak’tan birlik çekme kararı aldıktan sonra, şimdi de Afganistan’da birliklerin geleceğine ilişkin tartışmalar yürütüyor. Yeni hükümette çoğunluk, birliklerin Afganistan’da kalmasından yana tavır koyarken, azınlıktaki bir grup buna karşı çıkıyor.

Bush, Afganistan’da seçilmiş bir hükümetin işbaşında bulunduğunu, toplumun değişmekte olduğunu belirterek, ‘’Bu çok çaba istiyor, barışaulaşmak için çok çaba gerektiğini düşünüyorum’’ dedi.

Eski Silvio Berlusconi hükümetine Irak’a katkılarından dolayı teşekkür eden Bush, yeni hükümetin tavrını da anladığını kaydetti ve ‘’Hükümet seçim kampanyasını Irak’tan çekilme üzerine kurdu.

/ WASHINGTON

12.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Basayev öldü, cihad devam edecek

  Srebreniça katilleri hâlâ yakalanamadı

  Gazze en büyük cezaevi

  Bu defa da Şiilere pusu

  Nejad: Siyonist rejim çıkmaz sokakta

  İsveç’te inanca saygı

  Bush, Prodi hükümetine yalvardı

  Kürtler düzenli ordu kuruyor

  Papaz günah çıkardı

  Taliban, yeni İngiliz askerlerine hazır

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004