Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Nejad: Siyonist rejim çıkmaz sokakta

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad,‘’siyonist rejim’’ diye tabir ettiği İsrail yönetiminin ‘’düşmek ve yok olmak üzere’’ olduğunu söyledi.

İran’daki Türklerin yaşadığı en büyük kent olan Tebriz’de halka seslenen Ahmedinejad, İsrail’in Gazze’deki operasyonuna işaret ederek,bu ülkeyi destekleyenlerin demokrasi, insan hakları ve özgürlükten sözedemeyeceklerini kaydetti. ‘’Niçin bazı batılı ülkeler kendi şereflerini bu rejime kurban ediyorlar?’’ diyen Ahmedinejad, ‘’Bu sahte rejim düşmek ve yok olmak üzere. Bu rejim artık çıkmaz bir sokağa girmiştir’’ ifadesini kullandı. Filistin sorununun tek çözümünün işgal edilen topraklarda adil birreferandum yapılması olduğunu ifade eden Ahmedinejad, ‘’Siyonistler sadece Müslümanların değil, bütün insanlığın düşmanıdır’’ dedi. ‘’İsrail’i destekleyen batı ülkelerinin de siyonist rejimin kurbanı olacağını’’ öne süren Ahmedinejad, ‘’Buradan bu rejimi destekleyen batı ülkelerinin yetkililerine sesleniyorum: Bu sahte rejimi desteklemekten vazgeçin. Müslüman milletlerin öfkesi artık patlamak üzere. Eğer o gün gelirse bu öfke dalgası sadece bölgeyle sınırlı kalmayacak, bu sahte rejimi destekleyenlerin de yakasına yapışacak’’ diye konuştu. Konuşmasında ülkedeki iç sorunlara da değinen Ahmedinejad, işsizliğin azaltılması için çalışacaklarını ifade etti ve işsizlikle mücadele için Tebriz’e ayrılan ödeneğin artırılacağı sözünü verdi.

Ülkedeki Azeri Türklerinin yaşadığı şehirlerden Erdebil’de valilikyaptığını anımsatan Ahmedinejad, o dönemde Azeri Türklerinden dillerinin yanı sıra sevgiyi ve ilmi öğrendiğini söyledi. Erdebil’de valilik yaptığı yılların ömrünün en güzel dönemlerinden olduğunu ifade eden Ahmedinejad, ‘’Bu hatırayı her yerde taşıyorum’’ dedi. Konuşmasında İran’ın milli şairlerinden Şehriyar’ın ‘’Haydar Baba’’ şiirini Azeri Türkçesiyle okuyan Ahmedinejad’a Tebrizliler de eşlik etti.

/ TAHRAN

12.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Basayev öldü, cihad devam edecek

  Srebreniça katilleri hâlâ yakalanamadı

  Gazze en büyük cezaevi

  Bu defa da Şiilere pusu

  Nejad: Siyonist rejim çıkmaz sokakta

  İsveç’te inanca saygı

  Bush, Prodi hükümetine yalvardı

  Kürtler düzenli ordu kuruyor

  Papaz günah çıkardı

  Taliban, yeni İngiliz askerlerine hazır

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004