Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Karacabey’de Altın Karagöz rüzgârı

7 Temmuz günü başlayan 20. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, ekiplerin farklı bölgelerde gerçekleştirdiği gösterilerle ilklere imza atıyor. Daha önce İnegöl, Gemlik, Mudanya ve Kestel’de gösteri yapan ülke toplulukları, önceki gece Karacabey’de sahne aldı.

Karacabey’deki faaliyetin öncesinde bir konuşma yapan faaliyetin sponsorlarından Sütaş Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tezel, “Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması”nın alanında Türkiye’deki tek yarışma olduğunu söyledi.

Altın Karagöz’ün son 2 gününde gerçekleştirilecek yarışma bölümü öncesi dış mekânlarda gösteri amaçlı sahnelenen programlar, 4. günde sona erdi. Dış sahnelerdeki son gösterilerde Bulgaristan, Güney Kore ve Polonya 1050 Konutlar’da; Gürcistan ve Macaristan Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde; Balkarya, Makedonya ve Tataristan Kent Müzesi’nde; Belarus, Kazakistan ve Romanya Yeşil Meydanı’nda; Bosna Hersek, İspanya ve Meksika Gemlik’te; İrlanda, Kosova ve Slovakya ise Mudanya’da sahne aldı.

Yarışma öncesi Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen son gösterilerde ise; Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, Güney Kore, Kosova, Macaristan, Makedonya ve Polonya ekipleri hünerlerini sergiledi. Puanlanacak gösteriler öncesi son kez sahne alan ekiplerin formu göz doldurdu. Yarışmaya oldukça hazır görünen ekipler, önceki günlerdeki gösterilerinden daha farklı kostümler ve figürlerle dikkat çekerken, izleyicilerden de coşkulu alkış aldı.

20. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, 12 Temmuz 2006 Çarşamba günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek final gecesi ve ödül töreniyle sona erecek. 11 ve 12 Temmuz akşamı yarışmaya katılan tüm ekipler kur'a çekimiyle belirlenecek sıralamayla sahne alacak ve 2 günün sonunda jürinin vereceği oylar kazanan ekibi belirleyecek.

12.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mevlânâ filmine eleştiri

  Uşak’ın tarihî evleri restore edilecek

  Minyatür san’atının son temsilcisi

  Karacabey’de Altın Karagöz rüzgârı

  Fethiye’de fosil sergisi açıldı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004