Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Uşak’ın tarihî evleri restore edilecek

Uşak şehir merkezinde bulunan ve bakımsızlıktan yıkılma tehlikesi geçiren tarihî yapıların korunmasına ilişkin plan hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi. Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Özköse, koruma planının onaylanmasının ardından tescil edilen tarihi evlerin, restorasyon ve cephe düzenlemelerinin yeniden yapılacağını belirtti.

Koruma planı doğrultusunda Uşak’taki tescilli tarihî binaları daha sağlıklı hale getirme ve güzelleştirme çalışmalarının gerçekleştirileceğini belirten Uğur Özköse, şunları kaydetti:

‘’İlimizde 100’ün üzerinde tarihî tescilli korunan yapılarımız bulunmakta ve bu evler her geçen gün bakımsızlıktan yıkılma noktasına gelmektedir. Özellikle Özdemir, Köme, Aybey, Işık, Bozkurt, İslice mahalleleri sınırında kalan binalarımıza, tarihî doku bozulmadan koruma amaçlı çalışma yapılacaktır.’’

Mimarlar Odasının organizasyonuyla Uşak’a gelecek üniversite öğretim üyeleri ve öğrencilerin, sokakları elden geçireceklerini bildiren Özköse, bu arada tarihî bir binayı satın alarak, yapıyı canlandırmak için de çalışmada bulunacaklarını bildirdi.

Uğur Özköse, ‘’Muhtarlarımızın, mahallelerinde bulunan tarihî evlerin son durumlarına bakıp, hava şartlarından etkilenen kısımlarının bulunup bulunmadığını kontrol etmelerini istiyoruz. Bir çivi bile çakılamaz söylentileri ile bu yapılarımız yıkılma noktasına gelmiştir. Binanın tarihî dokusuna zarar vermeden düzeltme yapılacağını biliyoruz’’ dedi.

Özköse, dış cephe ve sokaklarda güzelleştirme faaliyetleri gerçekleştireceklerini ifade ederek, bazı caddelerde de levha kirliliği ile ilgili çalışmalar yapacaklarını kaydetti

12.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mevlânâ filmine eleştiri

  Uşak’ın tarihî evleri restore edilecek

  Minyatür san’atının son temsilcisi

  Karacabey’de Altın Karagöz rüzgârı

  Fethiye’de fosil sergisi açıldı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004