Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ödül, Kore gazilerine

20. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, final gecesi ve ödül töreniyle sona erdi. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen finalle sona eren yarışmada Güney Kore ekibi şampiyon olurken, kazanan yine dostluk oldu. Koreliler, kazanılan 5 bin dolarlık ödülü Kore Gazileri Derneği’ne bağışladılar.

AÇIKHAVA TİYATROSU’NDA TARİHİ GECE

Altın Karagöz’ün finalinin yapıldığı Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu tarihi gecelerinden birini yaşarken, gösterileri yaklaşık 5 bin kişi izledi. Gecede öncelikle, yarışmaya gösteri amaçlı katılan Balkarya ve İrlanda puanlamaya dahil olmadan sahne aldı.

Daha sonra yarışmaya katılan 17 ekip, kur’a çekimiyle belirlenen sıralamaya göre sahne aldı. Gecede sırasıyla; Tataristan, Güney Kore, Bulgaristan, Kosova, Romanya, İspanya, Yakutistan, Belarus, Macaristan, Makedonya, Polonya, KKTC, Kazakistan, Meksika, Gürcistan, Bosna Hersek ve Slovakya ekipleri birinci olabilmek için ter döktü. Gecenin sonunda ise, BKSTV Karagöz Halk Dansları Ekibi’nin gösterisi ayakta alkışlandı.

GÜNEY KORE ÖDÜLE ABONE OLDU

Yarışma boyunca kullandıkları renkli kostümleri, sahnedeki davul şovları ve senkronize hareketleri ilgiyle izlenen Güney Kore ekibi finalde de gülen taraf oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Turan’ın başkanlığını yaptığı ve İtalya’dan Nino Lautetta, Macaristan’dan Janos Musci ile Andrea Vincze ve Belçika’dan Marc Thery’den oluşan jüri, İspanya’yı ikinci, Meksika’yı ise üçüncü olarak ilân etti. Puanlamada; kostüm, orkestra ve dans ögeleri üzerinden değerlendirme yapıldı.

Geçen yılki Altın Karagöz Yarışması’nı Güney Kore’nin Seul şehrinden gelen Cho Nam-Gyu & Song Jung Eun Dans Topluluğu kazanırken, bu yıl da yine Seul şehrinden gelen Iksan City Dance Company ekibi şampiyon oldu. Yarışmaya katılan ekiplerin kalitesini daha da arttırmak için alınan karar doğrultusunda 1. olan ekibe 5 bin dolar, 2. olan ekibe 3 bin dolar ve 3. olan ekibe de 2 bin dolar para ödülü verildi.

KORE’DEN DUYGULANDIRAN JEST

Yıllardır Türk dostluğuyla tanınan Güney Kore, 20. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda bu özelliğini bir kez daha gösterdi. Güney Kore ekibinin birinci olduğu anons edildiğinde, grup yetkilileri kazandıkları 5 bin dolarlık para ödülünü Bursa Kore Gazileri Derneği’ne bağışladıklarını açıkladılar.

Sonuçlar açıklanınca büyük sevinç yaşayan Güney Kore ekibi, ödülünü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in elinden aldı. Burada kısa bir konuşma yapan Şahin, “Bir festivali daha tamamladık ve 1 aylık maraton sona erdi. Altın Karagöz’ü bu akşam noktalıyoruz ama asıl şampiyon, her gün burayı dolduran sizlersiniz. Yarışmamıza katılan tüm ülke ekiplerine de şükranlarımı sunuyorum. Geldiler ve Bursa’nın gönlünü fethettiler. İnanıyorum ki, jürimiz birinciyi seçerken çok zorlandı ama bu ekiplerin hepsi gönüllerin şampiyonu oldu” dedi.

14.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ödül, Kore gazilerine

  Taş Han restore ediliyor

  Fethipaşa Korusunda tiyatro keyfi

  Müzeciler: Sorumluluğu bize yıkmayın

  Şanlıurfa Müzesine inceleme

  Diyarbakır’da yazlık sinema günleri

  Yer altında bir medeniyet

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004