Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Müzeciler: Sorumluluğu bize yıkmayın

Arkeologlar Derneği, Anadolu Sanat Tarihçileri Derneği ve Müzeciler Derneği, ortak açıklama yaparak “müzelerde yaşanılan olumsuzluklardan müzecilerin sorumlu tutulmasını” eleştirdiler.

Basın yayın kuruluşlarında ‘’Müze Soygunları’’ ifadesiyle birçok haber, yorum ve tartışma yer aldığı kaydedilen açıklamada, konuyu bilen bilmeyen birçok kişinin araştırma ve inceleme yapmadan, olayları ve gelişim süreçlerini incelemeden, sığ ve eksik bilgilerle fikir belirttiği ileri sürüldü.

Müzecilere hak etmedikleri karalama kampanyasıyla yargısız infaz yapıldığı iddia edilen açıklamada, ‘’Birkaç kabul edilemez örnek tüm müzecilere mal edilmektedir’’ denildi. Müzelerin ve müzecilerin durumunu en iyi bilmesi gereken yetkililerin, kendi sorumluluklarındaki müzelerde yaşanan sorunların sebebi olarak müzecileri göstermiş olmalarının büyük üzüntü oluşturduğu vurgulanan açıklamada, 1998 yılında Sayıştay Başkanlığınca hazırlanıp, başta Kültür ve Turizm ile Maliye Bakanlıkları olmak üzere ilgili tüm kuruluşlara iletilen ‘’Müzelerin Faaliyetlerinin İncelenmesi’’ konulu raporda sorunların kaynağının açıkça görüldüğü ifade edilerek, yetkililerin rapora duyarsız kaldıkları iddia edildi.

14.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ödül, Kore gazilerine

  Taş Han restore ediliyor

  Fethipaşa Korusunda tiyatro keyfi

  Müzeciler: Sorumluluğu bize yıkmayın

  Şanlıurfa Müzesine inceleme

  Diyarbakır’da yazlık sinema günleri

  Yer altında bir medeniyet

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004