Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yer altında bir medeniyet

Urartu Medeniyetine başşehirlik yapan, birçok farklı kültürü üzerinde barındıran toprak altındaki Eski Van Şehri’nin ortaya çıkarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

İl Kültür Müdürü İzzet Kütükoğlu, geçen yıl Van Valiliği tarafından hayata geçirilen ‘’Tuşba Sanat Kenti’’ projesi kapsamında çalışmalara başladıklarını ifade ederek, bunun geniş kapsamlı ve uzun süreli bir proje olduğunu bildirdi.

Kütükoğlu, projenin ilk adımı olan drenaj çalışmalarına başladıklarını, Eski Van Şehr’nin tabanında bulunan suyun tahliyesi, kazı ve restorasyon çalışmalarının yapılabilmesi için drenajın gerekli olduğunu, dolayısıyla çalışmalara ilk olarak buradan başladıklarını söyledi.

Projenin diğer ayaklarından biri olan kazı çalışmalarının geçen yıldan beri devam ettiğini, Çifte Hamam yapısının bu çalışmalarla ortaya çıkarıldığını bildiren Kütükoğlu, kazının tamamlanmasının ardından buranın Türk hamam örneği olarak faaliyete geçeceğini kaydetti.

Hüsrevpaşa Külliyesi’nin de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale edildiğini ve restorasyon çalışmalarına başlandığını belirten Kütükoğlu, çalışmaların adım adım devam edeceğini, bundan sonraki çalışmalarda eski kent dokusunda bulunan cadde ve sokakların aslına uygun olarak ortaya çıkarılacağını bildirdi.

14.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ödül, Kore gazilerine

  Taş Han restore ediliyor

  Fethipaşa Korusunda tiyatro keyfi

  Müzeciler: Sorumluluğu bize yıkmayın

  Şanlıurfa Müzesine inceleme

  Diyarbakır’da yazlık sinema günleri

  Yer altında bir medeniyet

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004