Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kayseri’den Bizans çıktı

Kayseri’nin Yeşilhisar İlçesi Erdemli Vadisi’nde Erciyes Üniversitesi tarafından 2002 yılından beri Kültür Bakanlığı’nın izni ile yapılan araştırmalarda, bölgede Bizans dönemine ait önemli bir yerleşim merkezi olduğu anlaşıldı. Bölgedeki tarihî yapının tahrip edilmesinden endişe ediliyor.

Yeşilhisar’da bulunan Erdemli Vadisi’ne bir inceleme gezisi düzenlendi. Vadide 2002 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni ile Erciyes Üniversitesi adına araştırma yapan Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Nilay Karakaya, basın mensuplarına bölge hakkında bilgi verdi. Yeşilhisar’ın 5 kilometre kuzeyinde bulunan Erdemli Vadisi’nin, Bizans döneminde önemli bir yerleşim yeri olduğunu belirten Karakaya, vadide çok sayıda araştırılmamış kilise ve sivil yapının bulunduğunu söyledi.

Bölgenin tanıtılması ve restorasyon çalışmaları için kaynak aktarılması gerektiğini dile getiren Nilay Karakaya, bölgenin ülke için önemli bir turizm potansiyeli olabileceğini belirtti. İnceleme gezisine Erciyes Üniversitesi bünyesindeki Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yardımcı Doçent Doktor Şakir Batmaz da katıldı. Batmaz, bölgede yapılan araştırmaların merkezleri tarafından desteklendiğini söyledi.

05.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk sinemasına dil ve yetenek kazandıracak

  Hasankeyf’i korumak herkesin görevi

  Beethoven’ın kemanı kutusundan çıktı

  Kayseri’den Bizans çıktı

  En çok tarih okuyoruz

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004