Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hasankeyf’i korumak herkesin görevi

Ilısu Barajı’nın tamamlanması durumunda sular altında kalacak Hasankeyf’e sadakat, dayanışma ve sahiplenme amacı ile bir dizi faaliyet düzenlenecek. GAP Belediyeler Birliği Genel Başkanı Osman Baydemir, bölge belediye başkanları, Hasankeyf’i yaşatma girişimi üyeleri, çevreciler, aydın ve gazetecilerin katılımı ile belediye konferans salonunda önümüzdeki süreçte Hasankeyf için verilecek mücadelenin stratejisi tartışılacak.

Belediye önünden tahsis edilen araçlarla belediye önünden halkın Hasankeyf’e ücretsiz olarak taşınması sağlanacak. Hasankeyf’te müzik şöleni başlayacak.

Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi, yok edilmek istenen kültürel mirasın tüm insanlığın ortak değeri olduğunu, bu değeri korumak ve sahiplenmenin her bireyin görevi olduğunu ifade etti.

1978 yılında Kültür Bakanlığı 1.derecede sit alanı ilân ettiği Hasankeyf’in şehir dokusunu etkileyecek bir yapılaşmanın 2863 sayılı kültür varlıklarını koruma yasasına göre suç teşkil ettiğini bu nedenle Ilısu Barajı’nın inşasının da hukuk dışı olacağını savunan Girişim, Hasankeyf’in tabiî şekli ile korunmasına yönelik demokratik ve hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdürmekte kararlı olduklarını belirtti.

Hasankeyf Yaşatma Girişi açıklamasında şunları kaydetti: “Yıllardır dile getirdiğimiz talebimizi bir kez daha yineliyoruz; Hasankeyf antik kentinin sular altında kalmasına, Dicle Nehri yatağının tamamen bozulmasına, birçok canlı türünün yok olmasına ve binlerce insanın zorunlu göçe tabi bırakılmasına yol açacağından, Ilısu Projesi’nin durdurulması gerekmektedir.”

05.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk sinemasına dil ve yetenek kazandıracak

  Hasankeyf’i korumak herkesin görevi

  Beethoven’ın kemanı kutusundan çıktı

  Kayseri’den Bizans çıktı

  En çok tarih okuyoruz

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004