Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Halutz, Lübnan fiyaskosunu itiraf etti

İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, Lübnan savaşı sırasında ordunun bazı hataları olduğunu ilk kez itiraf etti. Halutz, İsrail askerlerine yazdığı mektupta, ‘’Çatışma, başarıların yanı sıra çeşitli alanlarında, lojistik, operasyonel ve komuta gibi, bazı hataların olduğunu ortaya koydu’’ dedi.

Halutz, bununla birlikte ‘’Tüm bu kusurların ve başarıların hızlı, tam ve dürüst bir şekilde araştırılmasında kararlı olduklarını’’ belirtti. Haaretz gazetesinin haberine göre, Halutz, mektubunda, sorulara profesyonelce cevap verileceğini ve kendisinden bir ere kadar herkesin soruşturma kapsamına alınacağını bildirdi. Başbakan Ehud Olmert’in savaşla ilgili ne tür bir soruşturma açılacağına kısa süre içinde karar vermesi bekleniyor.

İsrail’in Lübnan’ı bir ayı aşkın süre bombalaması sırasında ordunun hazırlığı ve taktikleri konusunda tartışmalar çıkmıştı. İsrail savaşta kesin bir zafer elde edememişti. İsrail ordusunun Lübnan’da bir ayı aşkın süren bombardımandaki hazırlık ve taktikleri ülke içinde eleştirilmişti. Muhalefet liderleri Başbakan Ehud Olmert ile Savunma Bakanı Amir Peretz’in istifasını istiyor.

/ KUDÜS

25.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘İsrail, Hizbullah modelinden korkuyor !’

  ABD’nin İran istihbaratı zayıf

  Halutz, Lübnan fiyaskosunu itiraf etti

  Hindistan, Lübnan’dan asker çekiyor

  Hikmet Çetin Kabil'den ayrıldı

  Sudan, BM askeri teklifini reddetti

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004