Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hindistan, Lübnan’dan asker çekiyor

Birleşmiş Milletler(BM), Lübnan’ın güneyine konuşlandırılacak barış gücü için asker bulmakta zorlanırken Hindistan burada halihazırda görev yapan BM gücündeki askerlerini çekmeyi düşündüğünü açıkladı.

İsrail’in bir ayı aşkın süren Lübnan bombardımanının ardından BM Güney Lübnan’a yerleştirilecek barış gücü için çalışmalarını sürdürüyor. BM’nin Lübnan’da halihazırda görev yapan 2 bin askerlik UNIFIL adında bir barış gücü bulunuyor. Hindistan Savunma Bakanı Pranab Mukherjee bu güçte görev yapan 775 askerini çekmeyi düşündüklerini açıkladı. Ancak bakan askerlerin yeni BM barış gücü gelene kadar bölgeden ayrılmayacaklarını da sözlerine ekledi. Mukherjee dün yaptığı açıklamada askerleri çekmelerinin sebebine dair bilgi vermedi ancak Hint basınındaki haberlere göre Hindistan yeni BM gücünün İsrail ile Hizbullah arasında barışı sağlamak için daha fazla güç kullanmayı planladığını düşünüyor. Hindistan’ın asker çekme kararı zaten Lübnan’daki yeni barış gücü için asker gönderecek ülke bulmakta zorlanan BM için şok etkisi yaşatacağı yorumları yapılıyor.

Bu arada, Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora,Fransa’nın Lübnan’da görev yapan BM barış gücü UNİFİL’i güçlendirmek üzere daha fazla asker göndermesini istedi. Fransa’nın beklenenden az asker göndereceğini açıklamasının Lübnanlıları hayal kırıklığına uğrattığını da söyleyen Sinyora, ‘’Lübnanlılar, kendilerini ve asker gönderecek diğer ülkeleri teşvik etmek üzere Fransa’nın buradaki varlığının daha güçlü olmasını istiyor’’ diye konuştu.

/ YENİ DELHİ

25.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘İsrail, Hizbullah modelinden korkuyor !’

  ABD’nin İran istihbaratı zayıf

  Halutz, Lübnan fiyaskosunu itiraf etti

  Hindistan, Lübnan’dan asker çekiyor

  Hikmet Çetin Kabil'den ayrıldı

  Sudan, BM askeri teklifini reddetti

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004