Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türk musikîsi kalitesizleşmesin

Ege Üniversitesi (E.Ü.) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Hakan Cevher, ‘’Türk musikisini kendi ellerimizle niteliksizleştiriyoruz’’ dedi.

E.Ü.’nden yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı çeşitli korolara 68 stajyer san’atçı alınmasına ilişkin kararın san’at çevrelerinde olumlu karşılandığı, ancak eğitim düzeyi olarak lise düzeyinin yeterli görülmesinin tepkilere yol açtığı kaydedildi. Açıklamada, E.Ü. Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Hakan Cevher’in bu konudaki görüşlerine de yer verildi.

Kararı büyük bir üzüntüyle karşıladığını ifade eden Prof. Dr. Cevher, şunları kaydetti: ‘’Bunca yıl, geleneksel Türk musikisinin kalkınmasına hemen bütün mesaisini harcayan bir akademisyen olarak, emeklerimizin hiçe sayılmasından büyük endişe duyuyorum. Neredeyse nadide bir çiçek gibi yetiştirdiğimiz evâtlarımız, yeşerecek bir bardak suya ihtiyaç duyarken, lise mezunu olan kişilerin de bu kadroya başvurabileceklerinin, aklıselim birisi tarafından kabul edilmesi mümkün değildir.’’ Alınan kararla konservatuvarlara haksızlık edileceğini öne süren Cevher, ‘’Yazık değil mi bu kadar mezunumuza? Liseden sonra verilen 5 yıllık eğitim nasıl hiçe sayılabilir? Belki 10 yıl, belki de daha fazla bir süre tekrar açılamayacak kadrolar bunlar. Yani senfonî orkestrasına alacağınız bir kemancıda, asgari bir lise eğitimini nasıl yeterli bulursunuz’’ diye sordu.

25.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hasankeyf, AB’li gençleri de üzdü

  Hafız Ali Efendi eserleri sanal ortamda

  Şiir dostları tarihî Sille’de biraraya geldi

  İki yakaya iki kültür merkezi

  Türk musikîsi kalitesizleşmesin

  ‘Her yerde tiyatro’

  Altın Portakal’da iki Oscarlı

  Mevlânâ’ya özel ‘elkart’

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004