Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hafız Ali Efendi eserleri sanal ortamda

Din âlimi merhum Hafız Ali Efendi’nin 2 bin 693 adet eserinin sanal ortama taşınması çalışmalarında sona gelindi. 2004 yılında başlattıkları çalışmanın en önemli safhası olan sanal ortama taşınma aşamasında olduklarını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, 2006 yılı sonu itibariyle çalışmaların tamamlanmış olacağını söyledi.

2004 yılında başlattıkları çalışmanın en önemli safhası olan sanal ortama taşınma aşamasında olduklarını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, “İlk etapta el yazmaları ve derlemeler kolilerden çıkarılmış ve 2005 yılında da mekânın fizikîyapısı düzenlenmişti. Kimlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından şimdi ise eserler dijital ortama aktarılarak ilgi duyanlara sanal ortamda hizmet sunulacak. Bu proje şu anda müdürlüğümüzün koordinesinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarının bilimsel çalışmaları devam ediyor. 2006 yılı sonu itibariyle tamamlanmış olacak.” dedi.

El yazması eserlerin kıymetli evrak hükmünde olduğundan isteyenlere elden verilmediğini, çünkü tahriş olmasıyla beraber eserin ömründe de kısalma meydana geldiğinin altını çizen Küçükdağlı, “Yıllardır bekletildikleri kolilerden çıkarılan eserlerin değişik hastalıklara yakalanmamaları için kapsamlı bir bakım ve onarımdan da geçirildi. Bu eserleri sanal ortama aktarmamızın bir diğer güzel yanı da meraklılar dilediklerinde dünyanın her tarafından bu el yazması eserlerin görüntülerine ulaşabilecekler” diye konuştu.

25.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hasankeyf, AB’li gençleri de üzdü

  Hafız Ali Efendi eserleri sanal ortamda

  Şiir dostları tarihî Sille’de biraraya geldi

  İki yakaya iki kültür merkezi

  Türk musikîsi kalitesizleşmesin

  ‘Her yerde tiyatro’

  Altın Portakal’da iki Oscarlı

  Mevlânâ’ya özel ‘elkart’

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004