Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Şiir dostları tarihî Sille’de biraraya geldi

Konya merkez Selçuklu Belediyesi ve Aydınlar Ocağı tarafından Sille Kültürevinde Şiir Akşamları programının ikincisi yapıldı. Şairler tarafından yorumlanan birbirinden güzel şiirler dinleyenlere keyifli dakikalar yaşatırken, program büyük ilgi gördü.

Selçuklu Belediyesi ve Konya Aydınlar Ocağı tarafından Sille Kültürevinde Sille Şiir Akşamları programının ikincisi düzenlendi. Program büyük beğeni topladı. Programa Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu, AKP Konya Milletvekili Sami Güçlü, Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, İl Kültür Müdürü Abdüssettar Yarar, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve çok sayıda şair ve davetli katıldı.

Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, böyle bir programda bulunmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Bu tür programlar özellikle Türkçe’nin iyi ve doğru kullanılası açısından büyük önem taşımaktadır. Dilimizin korunması ve yaygınlaştırılması bu tür programların sıkça düzenlenmesi ile fayda görmektedir. Yazamasak da hepimiz şiiri seviyoruz. ‘Güzel sözde sihir vardır’ diye bir hadisi şerif bulunmaktadır. Bu çok doğrudur. Şairler kitaplar dolusu ifadeleri bir çırpıda dile getiriyor. Bu da gönül ve ifade zenginliği demektir. Konya’mızın bu konuda yetiştirdiği ustalarla bir arada olmaktan mutluluk duyuyor ve programımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

25.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hasankeyf, AB’li gençleri de üzdü

  Hafız Ali Efendi eserleri sanal ortamda

  Şiir dostları tarihî Sille’de biraraya geldi

  İki yakaya iki kültür merkezi

  Türk musikîsi kalitesizleşmesin

  ‘Her yerde tiyatro’

  Altın Portakal’da iki Oscarlı

  Mevlânâ’ya özel ‘elkart’

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004