Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AKP’li Fırat: Başörtülülerin başka ülkelerde okumasından utanıyorum

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, başörtülü kızların başka ülkelerde okumasından ve bazı ülkeler tarafından davet edilmesinin kendisini üzdüğünü ve utandırdığını söyledi.

Mersin Gazeteciler Derneği’ni ziyareti eden Fırat, gazetecilerin sorularını cevapladı. “İran’ın başörtülü olarak Türkiye’de okuyamayan kızları ülkesine davet etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki bir soruya Fırat, bu olayın kendisini üzdüğünü ifade etti.

Hangi ülke olursa olsun. İsterse Avustralya olsun bir inancın sonucu olarak, inancını yaşayan, başını örten bir genç kızın kendi ülkesinde okuyamaması ve başka ülkeler tarafından “buyrun gelin” burada okuyun denmesini içine sindiremediğini vurgulayan Fırat, “Ben, her Türk vatandaşının inanç özgürlüğüne sahip olduğunu sanıyorum. Böyle olması lâzım. Her Türk insanının eğitim hakkı olduğuna inanıyorum. Devlet olarak da bunu sağlamakla görevli olduğumuza inanıyorum. Dolayısıyla o beni üzer. Eğer genç kızlarımız başlarını örttükleri için burada okuyamıyor, Avusturya’da okuyorlarsa veya bir İran kalkıp böyle bir davette bulunabiliyor ise bu şahsen beni üzer ve utandırır. Keşke böyle birşey olmayaydı. Çocuklar burada okusa, gelişmiş ülkelere doktoraya gitselerdi. Bu konu bana üzüntü veriyor” diye konuştu.

MECLİS’E GÖTÜRMEDEN DE ASKER

GÖNDERME HAKKINA SAHİBİZ

Fırat, Lübnan’a asker gönderilmesi ile ilgili bir soruya ise, Türkiye’nin bölgesinde gelişen bir olaya kayıtsız kalamayacağını belirtti. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e üzüldüğünü belirten Fırat, “Günde 5 defa aynı şeyi tekrarlıyor. Çok basit olarak şunu söylüyoruz. Diyoruz ki , sürekli bir ateşkesin sağlanmış olması lâzım. Yani BM tarafları bir araya getirecek. Bir ateşkes imzalayacak. Çünkü şu anda geçici bir durum var. Yani her an yeniden alevlenebilir. Kesin ateşkes sağlanmadan bizim oraya gitme gibi bir lüksümüz yok. Biz barışı yapan değil barışı devam ettiren bir güç olarak düşünüyoruz. Silâhsızlandırma, bir tarafın yanında yer almayı da kesinlikle kabul etmiyoruz.” diye konuştu.

Hükümetin meclise götürmeden de asker gönderme hakkına sahip olduğunu ifade eden Fırat, “Ama biz onu da düşünmüyoruz. Biz diyoruz ki şartlar oluştuktan sonra devlet ve hükümet olarak alınacak kararı meclise götürüp tartışırız. Meclisin vereceği karara da tabiî ki uymak durumundayız. Bu üç şart olacak fakat bazen muhalefet bazen de köşe yazarları, bunun dışında bize bazı yükümlülükler yüklüyor. Bu konuda kararı sivil hükümet verecektir. Efendim Türkiye’nin bu kadar sorunu varken Türkiye niye gitsin buraya karışsın, Türkiye önce kendi iç problemlerini halletsin deniyor. Tabiî bunu anlamak mümkün değil” dedi.

/ MERSİN

26.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AKP’li Fırat: Başörtülülerin başka ülkelerde okumasından utanıyorum

  Okullar barınma merkezi

  Türkiye Lübnan’a asker gönderecek

  Bağış: Lübnan'a asker gönderilmeli

  Depremzedeler: Kıyamet koptu sandık

  Suçla mücadeleye yeni model

  Ormanı ‘sıcak’ yakıyor

  Dinleme delil sayılmaz

  Malazgirt Zaferi coşkuyla kutlanıyor

  Yangında görev yapan uçaklar arızalandı

  Memur Ankara’da bugün meydana iniyor

  Umuda yolculuk Aksaray’da bitti

  Kaş yangını 7. gününde kısmen kontrol altında

  Bitlis’te sıcak satışma

  Bakan Pepe: Asbestli gemiyi iade ettik

  İlmî olarak ispatlandı: Artık bahar erken geliyor

  3 milyar ağaç yandı

  Yananların yerine otuz katı ağaç

  “Pakize” yeniden yuvada

  Lübnanlı ailelere yardım

  “İslâmofobi bir düşünce değil, suçtur”

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004