Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Saldırılar bünye içinden mi?

(...)Org. Yaşar Büyükanıt’ın son konuşmasında dikkatimi çeken, hakkındaki iddialara değindiği bölümdü: “Bir hususu çok iyi biliyorum: Birçok kişinin ve değerli basın mensuplarının merak ettiği, şahsıma yönelik iki yıldır süren akıl, ahlâk ve yasadışı saldırılar konusunda ne düşündüğüm ve ne söyleyeceğim konusudur. / Bu, Türk Silahlı Kuvvetleri ve lâik Türkiye Cumhuriyeti düşmanı şer odaklarını yalnız ben değil Türk milleti de bilmektedir ve inanıyorum ki, yakın gelecekte maskeleri düşecek olan bu şer odakları yüce Türk adaleti önünde gereken hesapları vereceklerdir. Bu nedenle, konu ile ilgili başka bir şey söylemek de istemiyorum.”

Uzaktan izlemenin sıkıntısı bu satırları deşifre etmeye çalışırken daha da büyüyor. Konuşmasında kullandığı ‘şer odakları’ deyimiyle kimi veya kimleri kast etti yeni Genelkurmay Başkanı? Yakın gelecekte ‘maskeleri düşecek’ ve Türk adaleti önünde hesap verecek bu odaklar için, ‘TSK ve lâik Türkiye Cumhuriyeti düşmanı’ sıfatlarını uygun gördüğünü de unutmayalım Org. Büyükanıt’ın...

Kim bunlar?

Hani bazen bilirsiniz de bilmezi oynarsınız; benimki o türden bir kurnazlık değil. Tam tersine, etrafta neler konuşulduğunu, gazetelerde neler yazıldığını elbette biliyorum. Çok satan bir gazetenin yazarlarından biri, daha dün, bir dinî cemaati işaret ediyordu suçlu olarak... O cemaati biraz bildiğim için fazla ihtimal vermediğim bir tez bu. Kaldı ki, TSK’yı daha yakından tanıyan, vaktiyle bana gösterilen ilgiyi şimdilerde gören meslektaşlar farklı tezler ileri sürüyorlar.

Radikal Ankara Temsilcisi Murat Yetkin aynı olayda ısrarla bir başka kesimi suçluyor sözgelimi. Konuya ilişkin son yazısını okuyalım isterseniz: “Hesap sorma konusuna dönersek, bunun muhataplarını yalnızca Silâhlı Kuvvetler ve özellikle de Büyükanıt ve ekibi aleyhinde kampanya yürüten Kürtçü ve lâiklik karşıtı kesimlerin örgütlenmesi olarak görmemek gerekiyor. Şemdinli olayından, Harp Okulu’nda yasadışı telefon dinleme ile ortaya dökülen olaya dek, son zamanlarda Büyükanıt nezdinde orduya yönelen kampanyaların, bünye içinden destek aldığı ihtimalini de göz ardı etmemek gerekiyor. Büyükanıt’ın göz ardı edip etmediğini yakında anlayacağız. Bakalım açık ya da örtülü olarak kimlerden ne hesap sorulacak?”

Konuyu daha once de ele almıştı Radikal yazarı. Hatta, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın CNN’de Larry King’in karşısına çıkmadan once benim de aralarında bulunduğum bir grup gazeteciyle yaptığı sohbeti de kanıt göstererek... “Nasıl oldu da Taha Akyol gibi kulak misafiri olamadım” diye hayıflandığım bir özel bilgi sunuyordu o geceden Murat Yetkin. Okuyalım:

“Başbakan, o toplantıda Büyükanıt’ın Genelkurmay Başkanı olmasını önlemek amacıyla bazıları etik sınırları aşan ve daha çok internet kanalıyla ortaya atılan iddiaların arkasında, bazı emekli orgenerallerin bulunduğunu bildiklerini ima etmiş. Bu bilgi, bir süredir Radikal’in elinde bulunan ama teyit edilemediği için yazılamayan bir başka bilgiyle, Şemdinli ve Reha Taşkesen olaylarının da aynı nedenle, aynı çevreyle bağlantılı olabileceği bilgisiyle örtüşüyor-MY.”

Bunlardan siz nasıl bir sonuç çıkardınız? Büyükanıt’ın çevresinden Gen. Reha Taşkesen’i istifaya sürükleyen süreçte bazı emekli orgenerallerin parmağı olduğu bilgisine sahipmiş Radikal; Murat Yetkin, “Büyükanıt’a karşı kampanya da aynı çevrenin eseri olabilir” kuşkusunda. Bu durumda “TSK ve lâik Türkiye Cumhuriyeti düşmanı” ithamı havada kalmıyor mu?

Yeni Şafak, 30 Ağustos 2006

Taha Kıvanç

31.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cumhuriyetin öncesi de var

  Literatüre katkı: silâhsız terör

  Büyükanıt ve ‘Genç Subaylar’

  Saldırılar bünye içinden mi?

  Meğerse siyaset belgesi tavsiye imiş!

  Ürkütücü bir üslup!

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004