Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Fener'i yenen düşer mi?

F.Bahçeli bir arkadaşım, Anadolu takımlarından birisi F.Bahçe'yi yendi mi hep şöyle söyler:" F.Bahçe'yi yenen takım küme düşer." O arkadaşımın bu iddiası bazen gerçekten çıkar. Ama bu, bir sezon içinde sadece F.Bahçe'yi yendiği için olmaz elbette.Ama denk gelipte bu iddia gerçekleşti mi, bizim arkadaşa "ben dememiş miydim" havasını attırır. Bu mantık birazda "G.Saray' ı yenelim küme düşelim" kısır düşüncesine benziyor. Sağlıklı yarışma düşüncesinin dışında kalan bu mantık herkesi bağlamaz tabiki. Yine de biz bu düşünceye saygı gösterip, F.Bahçe'yi mağlup eden Sakaryaspor'un ligdeki gidişinin seyri ne olur? Küme düşer mi yoksa ilk beş için mi oynar? Bir göz atalım.

Sakaryaspor ilk dört haftada gerçekten ligde iyi bir konumda bulunuyor. İlk üç haftada futbol adına çok iyi olmasa da dördüncü haftada hem futbol hemde üç puan olarak üst seviyede performans göstermesini becerdi. Önemli iki oyuncusu M'Bayo ve Suat'ın cezalı olmaları dahi S.Spor un oyununu etkilemedi. Teknik Direktör Biyediç taktik ve motivasyon olarak en iyi düşünceyle takımını sahaya sürdü. Oyun planlaması süperdi. F.Bahçe'yi durdurmanın ve avlamanın uygulamasını çok güzel uygulattı. Maçta hakem hataları vardı. Ancak Sakaryaspor'un galibiyetinin önüne geçmedi. Maçı hak edecek bir mücadele azmi ortaya koydu.

Ligin seyri içinde Sakaryaspor'un çekeceği en büyük sıkıntı kadro darlığı yüzünden olacaktır diye düşünüyorum. Umarım yönetim, defans orta saha ve forvete birer takviyeyi transfer bitmeden yapar. Biyediç olmayan oyuncuların yerlerine mevki yabancısı oyuncularla yenme başarısı gösterdi. Bu her zaman gerçekleşmeyebilir. Bu nedenle de transfer şart. Sakaryaspor için ilk beşe oynaması da, küme düşmesi de biraz zor. Bu sezon orta sıralarda kendine rahat yer bulur düşüncesindeyim.

Said Okur

31.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Millîlerde Malta mesaisi başladı

  2010'da bizi kimse tutamaz

  G.Saraylı Volkan 3 yıl Ankaraspor'da

  Delgado: Beşiktaş'ı Cordoba tavsiye etti

  Beşiktaş: Luciano ile ilgilenmiyoruz

  Millîlere Coca-Cola desteği

  Appiah'a resmî teklif yok

  Fener'i yenen düşer mi?

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004