Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

AP’de Türkiye’yi en fazla Hıristiyan emokratlar sordu

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) 25 ülkeden seçilen 732 üyesince, geçen yasama döneminde, birliğin diğer organları AB Komisyonu ve AB Konseyi’ne verilen toplam 5 bin 1 yazılı soru önergesinden 385’i doğrudan ve dolaylı olarak Türkiye’yi konu edindi.

Derlenen bilgilere göre, AP üyeleri geride kalan çalışma yılında, komisyon ve konsey yetkililerine Türkiye hakkında ayrıca 98 sözlü soru önergesi verirken, Türkiye hakkında en fazla önerge veren siyasi grup, 263 üyesiyle AP’nin yüzde 37’sini oluşturan Hristiyan Demokratlar oldu. Bu grubun başkanlığını, Türkiye’nin üyeliğine soğuk bakışıyla bilinen Alman Hans-Gert Poettering yapıyor.

Türkiye hakkında 71’i yazılı, 40’ı sözlü olmak üzere toplam 111 soru önergesi veren Hristiyan Demokratları, 70’i yazılı toplam 76 soru önergesiyle, AP’de 29 üyeyle temsil edilen Bağımsızlık ve Demokrasi grubu izledi. 41 üyesiyle AP’nin beşinci büyük grubu olan Avrupa Birleşik Sol ve İskandinav Yeşil Sol Konfederasyonu, Türkiye hakkında 45’i yazılı, 24’ü sözlü 69 soru önergesi verirken, 200 üyesiyle AP’nin ikinci büyük grubu Sosyalistler, Türkiye hakkında 29’u yazılı 43 soru önergesi verdi. AP’nin diğer grupları Liberaller ve Demokratlar Birliği, Yeşiller ve Avrupa Uluslar Birliği, Türkiye hakkında yazılı ve sözlü toplam 25’er soru önergesi verirken, grupsuz üyeler de 102’si yazılı 9’u sözlü olmak üzere 111 soru önergesiyle çabalarını Türkiye üzerinde yoğunlaştırdı.

Sayıları 36 olan bağımsız AP üyelerinden Belçikalı Philip Claeys 37 yazılı, yine Belçikalı Frank Vanhecke Türkiye hakkında 24’ü yazılı 2’si sözlü 26 soru önergesi verdi.

/ BRÜKSEL

01.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Süre doldu, sıra ambargoda

  Bulgar Müftülüğünden bakana başörtüsü itirazı

  ABD, Afrika için komutanlık kuruyor

  Bush minderden kaçtı!

  İran, İslâm dünyasının liderliğine oynuyor

  Eski silâh denetçisinden müthiş itiraf

  İsrail, çekilmek için 5 bin mavi bereliyi bekliyor

  ‘PKK Koordinatörü’ Ankara’ya gelecek

  Tişörtteki yazı ifade özgürlüğü

  AP’de Türkiye’yi en fazla Hıristiyan emokratlar sordu

  Hamburg'ta 2. uyum zirvesi

  Lübnan’a yardımlar sürüyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004