Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Irak, ihracatçıların yüzünü güldürdü

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Irak’a yapılan ihracat yüzde 54,82 artarak 231 milyon 256 bin dolardan, 358 milyon 37 bin dolara ulaştı. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Genel Sekreterliği verilerinden derlenen bilgiye göre, OcakTemmuz 2006 döneminde, bölge için en yakın ve en önemli dış pazar olan Irak’a 358 milyon 37 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Bölgeden en fazla ihracat yapılan ülkeler sıralamasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da açık ara ilk sıradaki yerini koruyan Irak’a ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 54,82 oranında artış gösterdi.

Bölge illerinden geçen yılın OcakTemmuz döneminde Irak’a, 231 milyon 256 bin dolarlık sanayi ve tarım ürünü dışsatımı yapılmıştı. Irak’a yapılan ihracatın bölgenin toplam ihracatı içindeki payı da arttı.

Irak’a yapılan ihracatın bölgenin toplam ihracatı içindeki payı OcakTemmuz 2005 döneminde yüzde 23,81 iken, bu oran bu yılın aynı döneminde yüzde 28,74 yükseldi.

"Savaşa ve kargaşaya rağmen"

GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Irak’ta yaşanan savaşa ve kargaşaya rağmen bu ülkeyle ticareti geliştirme çabalarını bir an olsun kesintiye uğratmadıklarını söyledi.

Dost ve komşu ülke Irak’ın ihtiyaç duyduğu tüm ürünleri bölgeden karşılama imkânına sahip bulunduklarını belirten Çıkmaz, şöyle konuştu: ‘’Irak’taki işadamlarıyla uzun yıllardan bu yana ticari ilişki içindeyiz. Onlar bir bakıma ticari partnerlerimiz olma yanında bizim arkadaşlarımız, dostlarımız. Irak’a savaş ve sonrasında yaşanan kargaşaya rağmen ihracat yapıyoruz ve ihracattaki artış yüzümüzü güldürüyor, umut veriyor. Irak’ta sükunet sağlandığında ihracata ilişkin çok daha büyük rakamlardan bahsedebileceğiz.’’

Çıkmaz, hem uzun yıllardan bu yana sürdürülen ticari ilişkilerle sağlanan yakınlık hem de coğrafi yakınlık sebebiyle kendileri için en cazip dış pazar olduğunu, Irak ile yaptıkları ticareti karşılıklı fayda prensibinden hareketle geliştirme çabalarını sürdürdüklerini bildirdi.

/ GAZİANTEP

01.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak, ihracatçıların yüzünü güldürdü

  Köprü ve otoyollara zam

  Fındıkta TMO devrede

  Tarım "imaj" peşinde

  Tarlalara uydudan kontrol

  Avro bölgesinde enflasyon geriliyor

  Kuraklık verimi düşürdü

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004