Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Fındıkta TMO devrede

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), fındık alımı ile görevlendirilirken, alım satım fiyatlarını da belirleyecek.

Bakanlar Kurulunun ‘’Fındık Alımı ve Satımı Hakkında ararı’’, Resmi Gazetenin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, TMO, fındık alımı ile ilgili her türlü iş ve işleme ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkili olacak ve karar ile kendisine verilen görevleri kooperatifler, birlikler veya diğer kuruluşlar aracılığıyla yerine getirebilecek.

TMO, ana statüsü ve karar kapsamındaki faaliyetleri yerine getirmek amacıyla idari bina, depo, arazi, malzeme, demirbaş ve gerekli diğer araç ve gereçleri satın almaya, kiralamaya, satın aldığı ürünü işlemek üzere gerekli noktalarda tesis kiralamaya veya açmaya yetkili olacak.

TMO, ürününü emanete bırakanlara, belirleyeceği esaslar çerçevesinde avans ödeyebilecek. Bankaların, TMO tarafından Umumi Mağazalar Kanunu hükümlerine göre düzenlenen makbuz senetlerini teminat olarak gösteren gerçek veya tüzel kişilere kullandıracağı kredilerde Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu kesintisi oranı olmayacak. Bankaların söz konusu krediler sebebiyle lehe aldıkları paralar yüzde 1 oranında banka ve sigorta muameleleri vergisine tabi olacak.

Madde kapsamında kullanılan kredilerin teminatı olan makbuz senetlerinin TMO’ya ciro ve teslim edilmesi durumunda, alım ve ödemeye ilişkin esaslar TMO tarafından belirlenecek.

01.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak, ihracatçıların yüzünü güldürdü

  Köprü ve otoyollara zam

  Fındıkta TMO devrede

  Tarım "imaj" peşinde

  Tarlalara uydudan kontrol

  Avro bölgesinde enflasyon geriliyor

  Kuraklık verimi düşürdü

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004