Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Meclisimiz, tarih sizden hesap sorar!

Oyun açık. Hedef net. Mehmetçiği Amerikan-İngiliz petrol ve silah tekellerinin maşası yapmak istiyorlar.

Meclisimizin vekilleri!

Gün, bugündür!

Oylarınızı; “Ortadoğu’daki petrol okyanusunun tek sahibi olmak” için; dünyayı “demokrat Hıristiyanlar ve İslâmi faşist Müslümanlar” diye iki kampa ayırıp Irak’a kanlı-irinli işgali başlatan ve taşeron İsrail’i de Lübnan’a saldırtan ABD Başkanı Bush’un oyununa gelirseniz.... Ve insanlığın önünde itibarı on paraya inmiş Bush’un gözüne girmek için Lübnan’a Türk askeri göndermeyi onaylayan Başbakan Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün isteğini yaparsanız...

Tarih not düşecektir.

Sizden hesap soracaktır.

Bizim Birinci Türkiye Millet Meclisimiz; “Ortadoğu’da yeni haritalar çizmek isteyen Amerikan-İngiliz-Fransız sömürgecilerine karşı” yüksek vatanseverlik ahlakı sergileyerek direnmişti. Tarih, bugünkü Meclisimizden, yani sizlerden de “aynı yüksek ahlakı” bekliyor.

***

Meclisimizin vekilleri!

Gün bugündür.

Gün karar günüdür.

Gün, Türk askerini Lübnan’da ipi sömürgecilikten vazgeçmeyen ve mazlum ulusların petrol kaynaklarını kendi şirketlerine tapulamaya dayalı 150 yıllık irinli saldırganlıktan geri durmayan ABD-İngiltere ile Fransa’nın, onların çoban köpeği İtalya ve taşeronları İsrail’in elindeki Barış Gücü’ne vermeme günüdür.

Ne askeridir.

Ne siyasidir.

Ne ekonomiktir.

Ne kültüreldir.

Lübnan’a askerimizi vermiyoruz kararı, sadece ve sadece “yüksek ahlakla” ilgilidir. Türkiye Büyük Millet Meclis’i “Askerini Lübnan’a Barış Gücü’ne vidalansın” diye göndermeyerek; “Dünyaya tek başına egemen olmak isteyen ABD’nin ahlaksız planına” omuz vermemiş olacaktır.

***

Meclisimizin vekilleri!

Elinizin altında Meclis kütüphanesi var. Oraya gidin. ABD Başkanı Dwight Eisenhower ve İngiliz Başbakanı Sir Winston Churchill’in emriyle harekete geçen CİA ile İngiliz İstihbarat Teşkilatı’nın 1953 yılında “Ortadoğu’da ilk gizli darbeyi” kime karşı yaptırdıklarını bulun.

Musaddık’ı öldürdüler.

Kimdi bu adam?

Ve niçin öldürdüler?

Bugün Ortadoğu’ya demokrasi getireceğiz diye dünyayı aldatan ABD ve İngiltere; 53 yıl önce Ortadoğu’da ilk darbeyi “demokrasiye geçmiş İran’ın Başbakanı Muhammed Musaddık’a” karşı yaptırdılar. Muhammed Musaddık, Ortadoğu’ya gelmiş geçmiş en büyük demokrattı ve halkının çıkarlarını düşünüp “İran petrolünü İngiliz şirketinin elinden kurtardı” diye kanlı bir darbeyle indirdiler.

Demokrattı Musaddık...

Onu öldürdüler.

Liberaldi Musaddık...

Onu katlettiler.

Vatanseverdi Musaddık...

Onu astılar.

Ve Ortadoğu’da “terörün kökleri işte bu Amerikan ve İngiliz Darbesi’nden sonra” filizlenmeye başladı. Bugün Lübnan’da Hizbullah, kendi toprağından çıkan petrolü Amerikan, İngiliz, Fransız, İtalyan, Alman şirketlerine yedirmek istemeyenlerin “Kuvayı milliyesi” haline geldi.

Meclisimizin vekilleri!

Sizden karar çıkartacaklar.

Ve Mehmetçiği, Ortadoğu halklarının gözünde kuvayı milliye haline gelmiş Hizbullah ile çatıştıracaklar.

Tarih sizden hesap sorar.

Vatan, 3.9.2006

Necati DOĞRU

04.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Meclisimiz, tarih sizden hesap sorar!

  Başkomutan mı değil mi?

  Hainlik ve ihanet üzerine

  TOBB: Yarı resmî bir “sivil toplum kuruluşu”

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004