Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Üniversite kayıtları yasaklarla başlıyor

Üniversitelere kayıtlar bugün başlıyor. Tüm üniversitelere kayıtlar, 11 Eylül 2006 tarihinde tamamlanacak. Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların, ÖSYS sonuç belgesinde kendileri için belirtilen tarihte kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Üniversitelere kayıt için adaylardan şu belgeler isteniyor:

“ÖSYS sonuç belgesi, Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamayacak), Aday 0.8 katsayısından veya ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge, Nüfus cüzdanının onaylı örneği, İkametgah ile ilgili beyan, 1984 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak askerlik durum belgesi (1985, 1986, 1987 ve daha sonraki yıllarda doğmuş erkek adaylardan bu belge istenmeyecek), 12 adet 4.5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olacak), Katkı payının ödenmesi ile ilgili belge, Kayıttan önce belirlenip, üniversite tarafından ilân edilecek diğer belgeler.”

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya YURTKUR’a başvurmaları gerekiyor. 2006-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan uyarıda, yükseköğretim öğrencilerinin, kılık-kıyafet ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş hukuki mevzuata uymaları isteniyor.

Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekiyor. Postayla kayıt yapılmayacak. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek. Belgeler eksikse kayıt yapılmayacak. Belirtilen tarihlerde kayıt yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemeyecek. Üniversiteler, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek.

ÖSS sonucunda yapılan merkezi yerleştirmeyle bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayın kaydını yaptırabilmesi için ilgili yükseköğretim kurumunun aradığı bütün şartları taşıması gerekiyor. ÖSYS sonuç belgesinde bir programı kazandığının yazılmış olması, adaya, ilgili programın öngördüğü diğer koşulları taşımadan kayıt hakkı vermeyecek.

Kılavuzdaki Tablo-6’ya göre 0.8 katsayısı, ek puan veya sınavsız geçişle bir yükseköğretim programına yerleştirilen aday, kayıt sırasında okul türünü veya alanını belgelendiremezse, yerleştirildiği programa kayıt hakkını kaybedecek.

/ ANKARA

04.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB: 216 ve 301'i düzeltin

  Sabah namazından sonra öldürüldü

  Aksu: Teröristlerin sonu hüsran olacak

  Şehit babaya son selâm

  Yaralı er şehit oldu

  Tezkere oyunu

  Ağar: Hükümet güven vermiyor

  Bakan Şahin: Türkiye'de irtica tehdidi var

  Vecdi Gönül: Her şehit yüreğimize düşmüş bir ateş

  Coşkun: 28 Şubat sanayiye de ağır darbe vurdu

  Adlî yıl açılışında çalışanlarından eylem

  Mazlumder’den “İncirlik Üssü kapatılsın” eylemi

  Düğünde balkon çöktü: 2 ölü, 16 yaralı

  Doğuda gizli guatr hastalığı çok görülüyor

  İngiliz işadamı Müslüman oldu

  Üniversite kayıtları yasaklarla başlıyor

  Öğrenciler seçmeli dersle sosyalleşecek

  Halk Sağlığı Haftası başlıyor

  Karayolunda kabak çekirdeği kuruttular

  Diyanet, camileri güzelleştirecek

  Belediyenin görevi sadece altyapı hizmeti değil

  Van Gölünde flamingo istilâsı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004