Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB: 216 ve 301'i düzeltin

“Hükümet yetkilileriyle askerî personel ve güvenlik personeline ayrıcalık yapılmadan yargı önünde herkese eşit muamele yapılması’’ istenen AB raporunda, Türk Ceza Kanununda “keyfî yorumlamaya uygun olduğu’’ hatırlatılan 216, 277, 288, 301, 305 ve 318. maddelerin değiştirilmesi çağrısında bulunuluyor.

Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonu, Hollandalı Hristiyan Demokrat üye Camiel Eurlings tarafından kaleme alınan Türkiye raporunu ve bu rapora verilen değişiklik önergelerini bugün akşam oylayacak. Rapor, Dışişleri Komisyonundaki oylamanın ardından, eylül ayı sonunda yine Strasbourg’da düzenlenecek genel kurul toplantılarında tartışılarak son kez oylamaya sunulacak. AP Dışişleri Komisyonunda Türkiye raporuna bugüne kadar parlamenterler ve siyasi gruplarca 349 değişiklik önergesi verildi.

Taslak raporda, Türkiye’den, reform süreci, özellikle ifade özgürlüğü, dini haklar ve azınlık hakları, sivil-asker ilişkileri, kadın hakları, sendikalar, kültürel haklar, yargının bağımsızlığı ve reformların uygulanmasının hızlandırılması isteniyor. Hükümetin hazırladığı 9. reform paketinin memnuniyetle karşılandığı ifade edilen raporda, yeni terörle mücadele yasasının temel hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı unsurlar içermemesi talep ediliyor. ‘’Hükümet yetkilileriyle askeri personel ve güvenlik personeline ayrıcalık yapılmadan yargı önünde herkese eşit muamele yapılması’’ istenen raporda, Türk Ceza Kanununda ‘’keyfi yorumlamaya uygun olduğu’’ öne sürülen 216, 277, 288, 301, 305 ve 318. maddelerin değiştirilmesi çağrısında bulunuluyor. Taslak raporda, terör örgütü PKK sert bir dille kınanırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl yaptığı ‘’cesaretlendirici açıklamanın ardından Türk hükümetinin Kürt sorununa demokratik çözüm araması’’ çağrısına yer veriliyor. AB yolunda yapılan reformları yansıtacak yeni bir anayasaya ihtiyaç olabileceği görüşüne yer verilen raporda, Danıştaya yapılan saldırı da şiddetle kınanıyor. Türkiye’nin limanlarını Rum gemilerine açması da talep edilen raporda, ‘’Kıbrıs (Rum kesimi) dahil tüm AB üyelerinin tanınması, müzakere sürecinin zorunlu parçasıdır’’ deniliyor.

/ STRASBOURG

04.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB: 216 ve 301'i düzeltin

  Sabah namazından sonra öldürüldü

  Aksu: Teröristlerin sonu hüsran olacak

  Şehit babaya son selâm

  Yaralı er şehit oldu

  Tezkere oyunu

  Ağar: Hükümet güven vermiyor

  Bakan Şahin: Türkiye'de irtica tehdidi var

  Vecdi Gönül: Her şehit yüreğimize düşmüş bir ateş

  Coşkun: 28 Şubat sanayiye de ağır darbe vurdu

  Adlî yıl açılışında çalışanlarından eylem

  Mazlumder’den “İncirlik Üssü kapatılsın” eylemi

  Düğünde balkon çöktü: 2 ölü, 16 yaralı

  Doğuda gizli guatr hastalığı çok görülüyor

  İngiliz işadamı Müslüman oldu

  Üniversite kayıtları yasaklarla başlıyor

  Öğrenciler seçmeli dersle sosyalleşecek

  Halk Sağlığı Haftası başlıyor

  Karayolunda kabak çekirdeği kuruttular

  Diyanet, camileri güzelleştirecek

  Belediyenin görevi sadece altyapı hizmeti değil

  Van Gölünde flamingo istilâsı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004