Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

“Kotanın arttırılması başarının teyidi”

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’nin IMF’deki kotasının artırılmasının, ekonomik performansın teyit edilmesi anlamına geldiğini söyledi.

Babacan, Türkiye’nin IMF’deki oy gücünün yüzde 23 arttığını belirterek, Türkiye’nin bunu 184 ülke içinden sıyrılarak gerçekleştirdiğini kaydetti. Bu artışın yeterli olmadığının altını çizen Babacan, bundan sonra iki yıllık süreçte, kota değişikliğiyle formülün yenileneceği sürecin ardından, Türkiye’nin kotasının daha da artabileceğini ifade etti.

Bu toplantılarda, 2009 yılındaki toplantılarda İstanbul’un ev sahipliğinin de onaylandığını belirten Babacan, bu başarının sağlanması için Dubai’deki toplantının hemen ardından, IMF ve Dünya Bankası başkanlarıyla görüşerek kulis yaptıklarını kaydetti.

Yoğun bir kulis çalışmasının sonuç verdiğini, bu süreçte ayrıca IMF ve Dünya Bankası yönetiminin de Türkiye’yi desteklediklerini ifade eden Babacan, ‘’bu destek, Türkiye’nin ekonomik performansının taçlandırılmasıdır’’ dedi. İstanbul’daki toplantının çok önemli olduğunun altını çizerek, bu toplantıya binlerce katılımcı ve dünya ekonomisinde söz sahibi yetkililerin katılacağını belirten Babacan, IMF-Dünya Bankası’nın İstanbul’daki toplantısının, İstanbul’un finans merkezi olması vizyonlarının önemli bir parçası olacağını kaydetti.

Babacan, IMF Başkanı Rodrigo de Rato ile görüşmesi konusunda ise Türkiye’nin, büyüme, enflasyon, borç stoğunun azaltılması ve reformlar konusunda çok başarılı olduğunu ve bu konularda örnek gösterildiğini kaydederek, ‘’Rato ile bu olumlu gelişmeleri, ilerideki yapısal reformları değerlendirdik. Rato, Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri olumlu bulduğunu ifade etti’’ dedi. Babacan, IMF heyetinin yeni 5. gözden geçirme için ne zaman geleceğine ilişkin soruya, gözden geçirme konularını burada ele almadıklarını belirterek, ‘’Ekim’in ilk yarısında gözden geçirmenin başlaması bekleniyor. Ramazan Bayramı’ndan önce bitirmeye çalışırız’’ dedi.

/ SİNGAPUR

20.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şirketleri belli gruplar yönetiyor

  31,3 milyar YTL’lik carî dış açık

  Bu yıl emlak alanlar dikkat!

  “Kotanın arttırılması başarının teyidi”

  IMF’den ekonomiye övgü

  AIRFEL ile ESGAZ’dan işbirliği

  Pancar alımları başladı

  Kayserili emektar sanayicilere vefa

  Kuveyt Türk’ten iki yeni şube

  İTO’nun işbirliği günleri başlıyor

  E-bildirgenin kapsamı genişliyor

  Ceyhan’da Petrol Borsası için ilk adım

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004