Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Önüne duvar örülen kadınlar

Gazeteci-yazar Ayşe Böhürler tarafından hazırlanan ‘’Duvarların arkasında: Müslüman ülkelerde kadın’’ adlı belgeselin tanıtımı, Devlet Bakanları Nimet Çubukçu ve Beşir Atalay’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Aya İrini Müzesi’ndeki tanıtım toplantısında konuşan Nimet Çubukçu, daha önce, Müslüman ülkelerdeki kadına bakışın hep Batı cephesinden olmasından şikayet edildiğini belirterek, bu belgeselin Müslüman kadına içerden bakışı ortaya koyması açısından önemsediğini vurguladı.

Devlet Bakanı Beşir Atalay da insanların açmazlarından birinin gerçeği aramasının önündeki engeller ve önyargılar olduğunu dile getirerek, bu belgesel ve benzeri çalışmaların insanların gerçeği öğrenmesine katkı sağlayacağını söyledi. Belgeseli hazırlayan Ayşe Böhürler de 11 Eylül olaylarından sonra dikkatlerin Müslüman dünyaya ve özellikle bu dünyanın kadınlarına yöneldiğini ifade ederek, bu dönemde pek çok Batılı gazetecinin kendileriyle röportaj yapmaya geldiğini söyledi.

Böhürler, sorulardan, Batılıların Müslüman kadınları, Türkiye’yi hiç tanımadıklarını fark ettiklerini anlatarak, ‘’Sordukları sorulardan, hepsinin kafasında oluşturdukları Müslüman kadın imajının aynı olduğu anlaşılıyordu. Birbirinin tıpa tıp benzeri ve dünyadaki tüm kadınları genelleyen sorulardı. Genel bir Müslüman kadın prototipi oluşturmuşlar ve önümüze bir duvar örmüşlerdi’’ diye konuştu.

Naciye KAYNAK- Meryem TORTUK / Tuba Nur ARICAN - Canan KARAKA

23.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Önüne duvar örülen kadınlar

  Nevşehir çekimleri

  Bu tren kaçmasın

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004