Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Nevşehir çekimleri

Kanal 7 TV Kültür Eğitim Programları Müdürü Ayşe Böhürler tarafından yapım ve yönetmenliği üstlenilen “Müslüman Ülkelerinde Kadın” isimli belgeselin Nevşehir çekimleri de geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı.

Belgeselin Nevşehir çekimlerinde burada yaşayan kadınların günlük hayatlarından çeşitli kesitler ele alındı. Programda ünlü yazar Alev Alatlı ile de ilgili yapılan geniş bir röportaja da yer verildi.

“İslam Ülkelerinde Kadın” isimli belgeselin 2 yıllık bir süreden beri Umman, Yemen, Sudan, Mısır, Lübnan, Filistin, Suriye, Mısır, İran, Cezayir, Pakistan, Ürdün, Malezya ve Endonezya’da sürdüğünü söyledi.

Yapımı 2 yıldan fazla süren belgesel, Türkiye, Pakistan, Ürdün, Filistin, Cezayir, İran, Malezya, Endonezya, Suriye, Mısır, Lübnan, Sudan, Yemen ve Umman’da gerçekleştirildi.

İslâm dünyasındaki kadınların üzerindeki baskılar, değişimler ile hayalleri, modern dünyaya ve İslâma bakışlarının ele alındığı belgeselde 30 şehirdeki 200 kadın ile röportaj yapıldı.

Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak 45’er dakikalık 14 bölümden oluşan belgeselin Türkiye’de ulusal kanallarda bu yıl içinde yayına gireceği, yabancı kanallarda da yayınlanması için görüşmelerin sürdüğü kaydedildi.

Cemil YÜZER

23.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Önüne duvar örülen kadınlar

  Nevşehir çekimleri

  Bu tren kaçmasın

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004