Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çiçek’e göre, eleştirenler 301’i bilmiyor

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinin değiştirilmesini isteyenlerin büyük çoğunluğunun bu maddeyi okumadığını ve kapı numarası gibi adını bildiğini, içeriğini bilmediğini savundu.

Çiçek, Hilton Kayseri Oteli’nde düzenlenen Uluslararası Avukatlar Birliği Semineri’nden ayrılışı sırasında, gazetecilerin yazar Elif Şafak’ın Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. maddesinden yargılandığı davada beraat etmesi ve bu maddenin kaldırılmasına ilişkin sorularını cevapladı. Çiçek, bu konu hakkında ayaküstü değerlendirme yapmanın eksik olacağını söyledi. Gelecek hafta bunu daha geniş bir değerlendirme konusu yapacaklarını ifade eden Çiçek, şöyle konuştu:

‘’Çünkü bu maddenin bir evveliyatı var, gelişimi var, muhtelif tarihlerde değişimi var. Bu maddeyle ilgili taraflar var. ‘Değişsin’ diyenler var, değişmesine karşı çıkanlar var. Onun için ayaküstü ‘kalksın’ ya da ‘kalkmasın’ tarzındaki bir açıklama, konunun önemine mütenasip bir açıklama olmaz. 301. madde ne getirip ne götürüyor, bakmak lazım. Bir tek unsurdan, bir tek konudan ibaret değil. 4 fıkradan oluşan bir maddedir. Herkesin bütün bunları iyi değerlendirmesi gerekiyor.’’

Bakan Çiçek, şöyle devam etti:

‘’Benim samimi kanaatim şudur ki birçok kişi bu 301. maddeyi okumadı. Evveliyatı ve değişimini bilmiyor. Bu maddeye ilişkin yapılacak değişikliklerle ilgili toplumda ne meydana gelir ne gelmez onları yeteri kadar bilmiyor. 301’i kapı numarası gibi numarasını biliyorsunuz. Mesele bu 301’de ne var. Bunu herkes öğrenecek. İkincisi, ülkedeki her değişikliği AB ile bağlantılı göstermek ya da ‘AB böyle istiyor ne diyorsunuz’’ demek aslında çok da doğru bir yaklaşım değil. Çünkü biz yaptığımız her düzenlemeyi Türkiye için yapıyoruz. Türkiye’nin ihtiyaçları için yapıyoruz. Türkiye’nin beklentilerini karşılamak adına yapıyoruz. AB olmasaydı da bazı düzenleme ve değişiklikleri yapmamız gerekirdi.’’

Çiçek, gazetecilerin CHP’nin ‘’Hükümetin dokunulmazlıkları kaldırması halinde TCK’nın 301. maddesinin kaldırılmasına destek vereceklerine’’ ilişkin görüşünü hatırlatmaları üzerine de ‘’Biri diğerinin alternatifi iki konumu ki bu? Bunu bilmiyorum. Dokunulmazlık ayrı bir konudur, 301 ayrı konudur. İkisi arasında nasıl bir illiyet bağı var onu bilmiyorum’’ dedi.

/ KAYSERİ

24.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kiliseden Ramazan kutlaması

  İKÖ’den Vatikan’a çağrı

  Ramazan, fetihler ayı

  Çiçek’e göre, eleştirenler 301’i bilmiyor

  KKTC’de yeni hükümet

  Selimiye’nin eşi, Sultanahmet’in kardeşi

  ‘Genişleme yorgunluğu’ uyarısı

  Ramazan hayra vesile olsun

  AP’nin gündemi Türkiye raporu

  Lübnan‘a elektrik ihracatı

  Yük trenine mayın tuzağı

  Aynı yolda 2 saatte 3 kaza: 4 ölü

  Başbakan Erdoğan: CHP’nin zihniyetinde “pazarlamacılık” var

  Gül: KKTC’ye tecrit kalksın

  Yeni Asya özgür ve bağımsız gazete

  Sokaktan üniversiteye

  Temsilciliğimizden nezaket ziyareti

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004