Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

KKTC'de yeni dönem

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, yeni kurulan Cumhuriyetçi Türk Partisi-Özgürlük ve Reform Partisi (CTP-Özgür Parti) koalisyonunun bakanlar kurulunu onayladı.

Talat, 13 Eylülde hükümeti kurmakla görevlendirdiği Başbakan Ferdi Sabit Soyer’in sunduğu bakanlar kurulu listesiyle ilgili önceden bilgi sahibi olduğunu belirterek, “Bu listeyi onaylıyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Talat, yeni hükümetin önemli bir dönemde görev yapacağına işaret ederek, Kıbrıs sorunu ve kamu yönetimi konularında bazı tavsiyelerde bulundu. Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un BM Genel Kurulu'nda bu yıl yaptığı konuşmanın gelecek dönemde mücadelenin hangi alanda yoğunlaşması gerektiğine ışık tuttuğunu ifade eden Talat, Papadopulos'un ortaya koyduğu tutumun, Rum tarafının Kıbrıslı Türkleri asimile etme çabasına "bir çivi daha çaktığını" söyledi. Papadopulos'un yaklaşımı çerçevesinde, "Kıbrıslı Türklerin, gerçek anlamda bir varlık mücadelesi vermesi gerekeceğine" işaret eden Talat, yeni hükümetin bu konuda dikkatli olacağından emin olduğunu belirtti.

Talat'ın kabulde okuduğu listeye göre, Soyer'in Başbakan, Avcı'nın Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapacağı hükümette, Maliye Bakanlığında Ahmet Uzun, İçişleri Bakanlığında Özkan Murat, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığında Salih Usar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Sonay Adem, Sağlık Bakanlığında Eşref Vaiz, Millî Eğitim ve Kültür Bakanlığında Canan Öztoprak yerlerini korurken, Tarım Bakanlığına Önder Sennaroğlu getirildi. Özgür Parti'ye verilen Ekonomi ve Turizm Bakanlığında Enver Öztürk, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığında ise Asım Vehbi görev yapacak.

/ LEFKOŞA

26.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Somali düşmek üzere

  Talabani: PKK’yı ateşkes için ikna ettik

  Talabani, ABD’den kalıcı olmasını istiyor

  ‘İslâm dinine karşı saygılıyım’

  Pakistan’da darbe tedirginliği

  Chavez: Bush, bana daha kötülerini söyledi

  Suriye ile İsrail gizlice görüşmüş

  AP, Türkiye raporunu görüşecek

  Taşımacılık masada

  KKTC'de yeni dönem

  Papadopulos çözümden kaçıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004