Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

‘Belh'ten Konya'ya Mevlânâ’

Konya Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 2007’de yapılacak Mevlânâ’nın doğumunun 800. yılı olan kutlamaları çerçevesinde, ‘Belh’ten Konya’ya Mevlânâ’ adlı bir belgeselin senaryosunu hazırladı. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Mevlana’nın 734. Vuslat Yıldönümü faaliyetlerinin yapılacağı 2007 yılının Mevlânâ’nın doğumunun 800. yılına rastladığını söyledi.

Özellikle UNESCO’nun ‘’2007’de Mevlana’nın tüm üye ülkelerde anılması yolunda karar almasının’’ ardından gelecek yılın daha büyük önem taşıdığını ifade eden Yarar, bu sebeple çalışmalarını bu çerçevede sürdürdüklerini söyledi.

Türkiye kadar İran ve Afganistan’da da 2007 yılına yönelik çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü bildiren Yarar, bu ülkelerin yanı sıra UNESCO’nun merkezinin bulunduğu Paris’te de Mevlânâ’nın anılmasının kesinleştiğini, diğer ülkelerin ise şimdilik tam anlamıyla netlik kazanmadığını kaydetti.

Yarar, 2007 yılına yönelik çalışmalara 18 Aralık 2005’te başladıklarını belirterek, şunları söyledi:

‘’Çalışmalar içinde yer alan projelerin hepsi birbirinden fazla önem taşıyor. Mevlana’nın 800. yılında yayınlanmak üzere ‘Belh’ten Konya’ya Mevlana’ adlı bir belgeselin senaryosunu hazırladık. Bu belgeselde, Mevlana’nın Konya’ya yaptığı göç yolu izlenecek. Bütün altyapı çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 1 yılda tamamlanan senaryoya göre Mevlana’nın ve ailesinin göçünü beyaz perdeye aktarırken bazı canlandırmalar da yapılacak.’’

26.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Millî Kütüphane’den yayıncılara çağrı

  ‘Belh'ten Konya'ya Mevlânâ’

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004