Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Mobilya sektörü kan kaybediyor

Mobilya sektörünün son aylarda ciddi sıkıntı yaşadığı, Adana’dan Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine yapılan ihracatın Çin ve Hindistan ile rekabet zorluğu sebebiyle önemli ölçüde kaybedildiği bildirildi.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Üyesi İlker Gezerşen, piyasadaki durgunluk sonucu esnafın ayakta kalabilmek için bankalardan kredi çektiğini belirterek, bazı işletmelerin kapanma noktasına geldiğini ifade etti.

Gezerşen, “Şu andaki ekonomik istikrarsızlıktan farklı sektörler de nasibini alıyor. Piyasadaki belirsizlik mobilya sektörünü sıkıntıya itti,ciddi bir kriz sürecine girdik diyebilirim’’ dedi.

Krizin, işletmelerin kapanmadan aşılması umudu taşıdıklarını belirten Gezerşen, şöyle konuştu: ‘’Düşük kur ve yüksek faiz politikası nedeniyle son aylarda ciddi sıkıntı yaşandı. Seçim sürecine kadar piyasa sanıyorum böyle devam edecek. Hükümetin, eski dönemdeki gibi piyasaya güven verdiğini söyleyemeyiz. Daha önceki yıllarda gerek ülke ihtiyacının karşılanması ve gerekse ihracat yönünden ivme kazanan sektörün bu yılki yaşadığı sıkıntıyı en az zararla atlatmasını arzu ediyoruz.’’

Çin Halk Cumhuriyeti ağırlıklı olmak üzere Türkiye’ye yüksek miktarlarda ürün ithali yapıldığını belirten Gezerşen, ‘’Bu da yerli üreticiyi sıkıntıya soktu. Sadece düşük kur ve yüksek faiz politikası Türkiye’nin ihracat belini zayıflattı. Daha önce ihracat yapan firmalar, artık iş yapamaz hale geldi. Türkiye, daha önce ihracat yaptığı piyasaları kaybetti ‘’ diye konuştu.

/ ADANA

28.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Paramız yatırıma değil, faize gitti

  Kıdem tazminatına saldırı grev sebebi

  Mobilya sektörü kan kaybediyor

  Ekonomistler ‘yerel kalkınma’da yoğunlaşacak

  Kredi kartı faizlerinde indirim

  Çalışan azaldı, verimlilik arttı

  Boydak Holding’te görev değişimi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004