Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Büyükanıt konuşacak, televizyonlar yayınlayacak!

NİYETİMİ baştan ilan edeyim. Başlıkta özetlediğim haberi çok yadırgadım. Gazetelere göre: “Harp Akademileri’nin 2 Ekim’deki açılış töreninde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın yapacağı önemli konuşma için televizyonlara canlı yayın izni verildi ve yayınlayacak kuruluşların başvurmaları istendi.” (Hürriyet-27.09.2006)

(...) Günlerce öncesinden bu konuşmanın gündeme getirilmesini, içeriği hakkında spekülasyon yapılmasını yadırgıyorum, en basit deyimle şık bulmuyorum. Denebilir ki, konuşmanın önceden programlanması TSK’nın doğal işleyiş biçimidir, konuyu gündemde sıcak tutan medyadır. Doğrudur!

Ancak, gazete haberine göre “önemli konuşma için televizyonlara canlı yayın izni” verilmiş. İzni veren kurum açıkça yazılmamış olsa da, Genelkurmay Başkanlığı veya Harp Akademileri olması gerek.

İşte ben haberin en çok bu bölümünü yadırgadım ve şık bulmadım.

Bu davet “Başkanımız çok hassas ve önemli bir konuşma yapacak, gelin bu konuşmayı anında kamuoyuna nakledin” diye ima eden bir davet. Zira, alışagelmiş bir davet değil.

* * *

Şimdiden hayal ediyorum. Konuşma öncesi spekülasyonlar alıp başını gidecek, “iyi haber alan kaynaklar” konuşma metninden parçaları medyaya önden taşıyacaklar, konuşma günü konuşmanın yapılacağı salon bir sürü TV kamerası ile dolacak, canlı yayın araçları binanın bahçesine veya en yakın bir mekana yerleştirilecekler, spikerler yayın sırasında ve sonrasında yorumlar yapacaklar, çeşitli uzmanlar konuşmanın ardından görüş sunacaklar, konuşmacıların ne dediğinden çok ne demek istediğini merak eden millete meram anlatacaklar.

Hatta bazı TV kuruluşları milletin duyduğunu dahi anladığından şüphe ettikleri için konuşmayı tekrar tekrar ve satır satır yeniden yayınlayacak.

Konuşmadaki eleştirileri/suçlamaları kimse kendi üzerine almayacak, ima yolu ile veya belki de açıkça eleştirilenler Başkan’la aynı görüşte olduklarını açıklayacaklar!

Kısacası ülke 2 Ekim günü oldukça gerilecek!

* * *

Sürekli kabızlık yaşayan bir insan gibi, hep gergin yaşayan bir ülke vatandaşı olmaktan sıkıldığım için yetkililerin TV’cilere “gelin canlı yayın yapın” demesini hoş karşılayamıyorum.

Orgeneralin ne diyeceğini ben de bekleyeceğim, Şemdinli davası çerçevesinde “kendisine kumpas çeviren emniyet mensupları” ile söz verdiği üzere ne zaman hukuk önünde hesaplaşacağını ben de çok merak ediyorum.

* * *

Hayatı hep bu tip konuşmaları merak ederek ve tartışarak geçmiş normal yurdum insanı olmama rağmen; en üst seviyede de olsa, yine de bir devlet memurunun yapacağı konuşmanın günler öncesinden bu kadar önemli hale getirilmesini, ülkeyi germesini normal bulmuyorum.

* * *

Hem hep kabızlık ağrısı çekmekten, hem de hep gergin bir ülkede yaşamaktan çok bıktım!

Hürriyet, 28.9.2006

Cüneyt ÜLSEVER

29.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  12 Eylül faşizmi ve darbe

  Büyükanıt konuşacak, televizyonlar yayınlayacak!

  Yeni bir 28 Şubat mı?

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004