Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Belgesel Festivali “sert” geçecek

9. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali’nin açılışı bugün yapılacak. Pek çok festivalde politik sebeplerle “sert” bir film olarak değerlendirilen ve Filistin ile İsrail arasında yaşananlara birebir şahitlik eden “Cenin Cenin” de gösterilecek filmler arasında. 9. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali’nin açılışı bugün AKM’de gerçekleşecek.



Türk müziği rüzgârı

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Türk Dünyası Müzik Topluluğu, 5. Mersin Uluslararası Müzik Festivali faaliyetleri kapsamında Mersinlilere Türk müziği dinletisi sundu. Toroslar Belediyesi 3 Ocak Spor Kompleksi’ndeki konserde, topluluk, Türk dünyasına ait eserleri seslendirdi. Türk klasik çalgılarının yanı sıra, Orta Asya’ya özgü dutar, dap, rübap gibi enstrümanlarla verilen konserde, topluluğa İrfan Gürdal şeflik etti.



İspanyol kütüphanesi Google’da

Madrid Complutense Üniversitesi ve Google işbirliği binlerce İspanyolca kitabı dijital ortama taşıdı. Madrid Complutense Universitesi Kütüphanesi, Google Kütüphane Projesi’ne dahil olmasıyla beraber, İspanyol edebiyatında yer alan kitaplar da artık dünya genelinde milyonlarca insana ulaşacak.



Yabancılar Karagöz’ü araştırıyor

Karagöz ve Hacivat’a yabancı turistlerin daha fazla ilgi gösterip bu konuda araştırmalar yaptıkları bildirildi. Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNIMA) Bursa Şube Başkanı Şinasi Çelikkol, Karagöz ve Hacivat’ın Türk insanının geleneksel zenginliklerinin, konukseverliğinin, kültürel değerlerin uluslararası alanda tanınması açısından önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.



Karagöz ve Hacivat için müze

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karagöz ve Hacivat Anıtı’nın bulunduğu Çekirge’deki sanat evini ‘’müze olarak’’ düzenleyecek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de Karagöz-Hacivat ve gölge oyununa gereken önemin verilmediğini, ancak bu önemli değeri Yunanlılar’ın sahiplendiğini belirterek, oluşturulacak müze ile önemli bir yanlışın ortadan kaldırılacağını belirtti.



Hayatu’s Sahabe

Yusuf Kandehlevi’nin kaleme aldığı “Hayatu’s Sahabe”; Peygamber Efendimize duydukları sevgi, ona davranış biçimleri, Kur’ânı yorumlama şekilleriyle, yirmi beş yıl gibi kısa bir sürede her biri temsil insanı olan Sahabeleri yakından tanımak isteyen herkes için bir başucu kitabı.



Temel İslamî Bilgiler Ansiklopedisi

Çocuklar İçin A’dan Z’ye Temel İslâmî Bilgiler Ansiklopedisi, başta çocuklar olmak üzere her seviyede okuyucuya, temel İslâmî bilgileri madde madde açıklıyor. Maddeler yazılırken mevcut ilköğretim ve lise Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi müfredatı da göz önünde bulundurulmuş.



Tarihte Ramazan

“Tarihte Ramazan”, Ramazanların neden değiştiğinin cevabını bulmak amacıyla yola çıkıyor. Pek çok tarihçi, akademisyen ve yazar, satır aralarında bütün bu soruların cevabını arıyor. Eski Ramazanlar denince akla gelen Direklerarası, Karagöz ve Hacivat eğlenceleri ve muhteşem iftar yemeklerinin ötesine geçilmeye çaba sarf edilmiş.



Dolmabahçe’de TBMM Korosu konseri

TBMM Korosu, Milli Saraylar Daire Başkanlığının düzenli etkinliklerinden Saray Konserleri kapsamında Dolmabahçe Sarayında konser verdi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004