Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

AGİT Temsilcisi Ömür Orhun: Batı-Doğu mesafesi açılıyor

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilâtının (AGİT) Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele özel temsilcisi Büyükelçi Ömür Orhun, İslâm ve Batı dünyası arasında anlayış farklılıklarının her geçen gün daha da arttığını söyledi. İspanya’da hükümet ve sivil toplum örgütleriyle temaslarda bulunan Orhun, AA muhabirine verdiği demeçte, Danimarka’da karikatür krizinden sonra, son dönemde özellikle Papa 16. Benediktus’un İslâm dünyasında büyük tepkilere yol açan sözleriyle bir kez daha açıklık kazanan İslâm ve Batı dünyası arasındaki farkın giderek büyüdüğünü ve iki tarafın da girişim de bulunması gerektiğini söyledi.


Bush, Müşerref ile Karzai’yi barıştıramadı

ABD Başkanı George W. Bush, son aylarda birbirlerine ağır suçlamalar yönelten Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile Afganistan Devlet Başkanı Ha

11’inci Frankofon zirvesi başladı

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Fransa’da yabancı öğrencilerin burslu okuyabilmesi için bir anlaşma imzalandığını açıkladı.


  ABD: PKK ile görüşmeyiz, silâh bırakmalı

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK ile kesinlikle görüşmeyeceklerini, PKK’nın şartsız silâh bırakması gerektiğini belirtti.


  “Türkiye, zor şartlara hazır olsun”

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov, AB’nin genişleme süreci içinde kararlar alınırken, objektif davranılması gerektiğini belirterek, “AB üyeliğinde din faktörü etkili olmamalıdır’’ dedi.


  Irak’ta ABD terörü bitmiyor

ABD askerlerinin Bakuba’da gerçekleştirdiği sivil katliâma tepkiler büyüyor. Irak’ın en büyük Sünnî din adamlarının oluşturduğu Müslüman Din Adamları Birliği, sivillere yönelik saldırıyı “terörist katliam” olarak nitelendirerek, suçluların derhal cezalandırılmasını istedi.


  BM: Irak savaşı terörü arttırdı

Amerikan istihbaratının, Irak savaşının Amerika’ya yönelik “terör tehdidini” artırdığını ve yeni grupların kurulduğunu bildiren raporunun ardından benzer bir rapor da BM’den geldi.


  Türkiye-AB karma parlamento heyeti Berlin’de

Almanya’nın başşehri Berlin’de temaslarını sürdüren Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu, Türk dernek temsilcileriyle biraraya geldi.


  UNICEF’ten ürküten rapor

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), içme suyu kıtlığının dünyada her yıl 1,5 milyondan fazla çocuğun, yani her gün 4 bin 200 çocuğun ölümüne yol açtığını açıkladı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004