Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

İNGİLİZ BASINI ŞAŞKIN

Galatasaray ile Liverpool takımları arasındaoynanan ve 3-2 Liverpool'un galibiyetiyle sonuçlanan Şampiyonlar Ligi karşılaşması İngiliz basınında geniş yer buldu. The Guardian gazetesi, sahaya ürkek ve sinirli çıkan Liverpool'un her şeye rağmen Galatasaray'ın saldırıları karşısında ayakta kalmayı başardığını belirten bir başlıkla sonucu duyururken, Liverpool'un maçta özellikle Peter Crouch'un ikinci golünün ardından, tümüyle hakimiyet kurduğunu savundu.

Büyük bir ruhla oynayan Galatasaray'ın da son yarım saatte büyük bir canlanma gösterdiğini yazan Guardian, ''İliç ve Şükür yakaladıkları şansları kaçırmasalardı bu, ev sahibi takım için bir zafer akşamı yerine bir aşağılanma akşamı haline gelebilirdi'' yorumunda bulundu.

The Independent gazetesi de konuyla ilgili haberini benzer bir başlıkla, ancak bu kez sinirli ve hırçın tarafın Galatasaray olduğunu öne sürerek duyurdu. Gazetenin haberi ''Liverpool hırçın ataklara Crouch'un çifte performansı sayesinde dayandı'' başlığıyla yayımlandı.

The Daily Telegraph gazetesi de maçın yüksek tempolu ve yüksek heyecanlı bir maç olduğunu, Liverpool'un tek bir maçta mutluluk, korku ve rahatlamayı birarada yaşadığını yazdı. Crouch'un iki golünü öven Telegraph yazarı, özellikle ikinci golün fileleri deldiği gibi nefeslerin de tutulmasına yol açtığını savundu. Gazete, ''Boğaz'ın Boğası'' diye adlandırdığı Hakan Şükür'ün maçın son dakikalarında yarattığı tehlikelere de dikkat çekerken, ''Bunlar gole dönüşseydi Liverpool galibiyetin çok uzağına taşınacaktı, Allah'tan şans eseri Türkiye'nin golcüsü iki son dakika şansını kaçırdı'' diye yazdı.The Times da Crouch'un Liverpool'u ''dans ettirdiğini'' kaydeden bir başlıkla sonucu okurlarına duyurdu.

29.09.2006


 

Karan: 2 penaltımız verilmedi

Liverpool karşılaşmasının ikinci yarısında oyuna giren ve attığı 2 golle takımını ateşleyen futbolcu olan Ümit Karan ise ikinci 45 dakikada farklı bir oyun sergilediklerini ifade ederek, ''2. yarıda adam gibi oynadık'' diye konuştu.

Ümit Karan, şunları söyledi: ''İkinci yarıda rakip ceza alanı içinde gerçekleşen pozisyonlarda 2 penaltımız verilmedi. Benim vurduğum topta rakip eliyle topu kesti, bu yüzde yüz penaltıydı. Diğer pozisyonda penaltıydı. İspanyol hakem takdir haklarının tamamını rakip lehine kullandı. Sevinç içindeki İngiliz taraftarları gollerimizle susturduk. Böyle oynarsak daha iyi sonuçlar alırız ve gruptan çıkarız.'' Karan, oyuna sonradan alınmasına ilişkin bir soruya ise, ''Bu kararı Gerets verir. Onun takdiridir'' diye cevapladı.

ARDA: GRUPTAN ÇIKARIZ

Liverpool maçında etkili oynayan futbolcular arasında yer alan Arda Turan da yaptığı değerlendirmede, İngiliz takımına karşı oynadıkları oyunla umutlandıklarını ve gruptan çıkacaklarına inandığını söyledi. Takıma katkıda bulunmak için çalıştığını anlatan Arda, ''Yediğimiz 2. golde hata yaptım. Bu moralimi bozdu. Ataklarımızın boşa gitmesi önce beni ümitsizliğe düşürdü. İkinci yarıda attığımız gollerle ve oynadığımız oyunla moralimiz düzeldi. Son dakikalarda Hakan Şükür de golü bulabilirdi ama olmadı. Bu oyunla gruptan çıkacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

ÜMİT KARAN AVRUPA

KUPALARINDA 9 GOLE ULAŞTI

Galatasaray'ın Liverpool'a deplasmanda 3-2 mağlup olduğu maçta 2 gol birden atan Ümit Karan, Avrupa kupalarında 9 gole ulaştı.Galatasaray'ın oldukça kötü başladığı karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna giren golcü futbolcu, takımının 3-0 mağlup duruma düşmesinin ardından Liverpool filelerine gönderdiği 2 golle sarıkırmızılı ekibi maça yeniden ortak etmeyi başarırken, Avrupa kupası maçlarındaki golcülüğünü de sürdürmüş oldu.

29.09.2006


 

G.Saray taraftarı takımına güveniyor

Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'ndaki 2. maçında Liverpool'a mağlup olmasına karşın özellikle karşılaşmanın ikinci yarısında oynadığı futbolla göz dolduran Galatasaray'a taraftarlarının inancı sürüyor.

Sarı-kırmızılı takımla ilgili haberlerin yer aldığı, ''www.galatasaray.com'' internet sitesinde düzenlenen, ''Sizce Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan maçlarda alacağı puanlarla gruptan çıkabilecek mi?'' anketine katılan taraftarların yüzde 74,4'ü olumlu yönde oy kullandı. Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 2 maç sonunda 1 puan alabilen Galatasaray'ın kalan 4 maç sonunda grupta ilk iki sırayı alıp alamayacağı yönündeki ankete katılan 5 bin 436 kişiden yüzde 74,4'ünü oluşturan 4 bin 42'si ''Evet'' oyu kullanırken, ''Hayır'' cevabını tercih edenlerin oranı ise yüzde 25,6 ile bin 394 kişi de kaldı.

29.09.2006


 

Serbestte yine mindere yapıştık

Çin'in Guangzhou kentinde düzenlenen Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda mindere çıkan Türk Milli Takımı sporcuları beklenen performansı ortaya koyamadı.

74 kiloda Ahmet Gülhan, ilk turda Kanadalı Matthew Gentry'i 2-1 (1-1, 3-0, 3-0) yendikten sonra ikinci turda Mihail Ganev'e 2-0 (1-1, 2-8) yenilmekten kurtulamadı. 84 kiloda Serhat Balcı, şampiyonaya iyi başladı. İlk turda Macar Arpad Ritter'i 2-0'lık (1-0, 1-0) skorla geçen Balcı, ikinci turda Kazak Magomed Kurugliev'i de 2-1 (0-1, 1-0, 1-0) yenmeyi başardı, ancak çeyrek finalde Ukraynalı Danko Taras'a 2-0 (0-1, 0-1) yenildi. 66 kiloda Mustafa Kuyucu da ilk turda Moğol Buyanjav Batzorig'e 2-0 (3-2, 1-0) yenilerek elendi.

29.09.2006


 

Etoo'ya 3 ay forma yok

İspanya'nın Barcelonatakımında oynayan Kamerunlu futbolcu Samuel Etoo, Şampiyonlar Ligi'nde Werder Bremen'e karşı oynanan maçta sakatlanırken, sahalara geri dönmesinin 2-3 ayı bulacağı açıklandı.

La Liga'da 4 golle gol krallığı yarışında ilk sırada bulunan Etoo'nunyokluğunun Barcelona için de ciddi bir kayıp olacağı ifade ediliyor.

29.09.2006


 

Filede lig heyecanı Pazar günü start alıyor

Voleybolda lig heyecanı 1 Ekim Pazar günü erkekler müsabakalarıyla başlayacak.

Erkekler Birinci Voleybol Ligi'nde 2006-2007 sezonunun ilk hafta maçları pazar günü yapılacak. 17 takımın yer aldığı lig iki devreli deplasmanlı lig sistemine göre oynanacak. İlk 4 sırayı alan takımlar final grubunu oluşturacak.

29.09.2006


 

Sokak Ligi Türkiye Turu başlıyor

İngiltere'deki "Street League" projesiyle eşgüdümlü olarak yürütülen Sokak Ligi, British Council'ın Türkiye ve İngiltere arasındaki kültürel işbirliği oluşturmak amacı doğrultusunda faaliyetlerini sürdürüyor.

Sokak Ligi Türkiye Turu "Stret League" grubundan 18 kişinin katılımı ile Ankara, Gaziantep ve İzmir'de gerçekleştirilecek.

29.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004