Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Beyaz Saray: Bazı PKK bürolarının kapatılması konuşuldu

Beyaz Saray sözcüsü Tony Snow, Oval Ofis’te biraraya gelen ABD Başkanı George W. Bush ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmede, terör örgütü PKK meselesinin geniş şekilde ele alındığını ve iki liderin, Irak içindeki bazı PKK bürolarının kapatılması konusunda konuştuklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, antisemitizm (Musevi düşmanlığı) gibi İslâm fobisinin de insanlığa karşı suç olduğunu ve dünyada Müslümanları yaralayan ‘’İslâmî terör’’ ve ‘’İslamofaşizm’’ gibi sözlerden kaçınılması gerektiğini belirtti. Washington Post gazetesi, Başbakan Erdoğan’ın ABD gezisi sırasında gazeteye verdiği demeçten ve Erdoğan ile ABD Başkanı George W. Bush arasında Beyaz Saray’da yapılan görüşmeden derleyerek yayımladığı haberde Bush’un, Türkiye’nin AB üyeliğine verdiği açık desteği vurguladı. Washington Post, iki lider arasındaki görüşmenin, önceden planlanandan yaklaşık bir saat daha fazla sürdüğüne dikkati çekerek, Beyaz Saray yetkililerinin bu durumu, ‘’Türkiye ile ilişkinin ABD açısından taşıdığı kritik önemi yansıttığı’’ yorumunu yaptığını kaydetti. Gazete, Başbakan Erdoğan’ın, El Kaide ve benzeri terör örgütleriyle İslâm dini arasında bağlantı kuran çevrelere karşı çıktığını yazdı.

Erdoğan, Washington Post’a özel açıklamasında, ‘’İslâmî terör’’ ve ‘’İslâmofaşizm’’ gibi terimlerin, dünyanın her yerinde Müslümanları yaraladığını belirterek ‘’en iyisi bu gibi sözlerden kaçınmak’’ dedi.

Washington Post, pazar günü yapılan röportajda muhabirin, Başbakan Erdoğan’a, bu görüşün, konuşmalarında bu tür sözlere yer veren Bush’a Beyaz Saray görüşmesinde iletip iletmeyeceğini sorması üzerine Erdoğan’ın, bunu daha önce ABD Başkanı’na söylediğini belirttiğini yazdı. Erdoğan, ‘’Antisemitizmi insanlığa karşı bir suç olarak gördüğümüz gibi İslâm fobisi de insanlığa karşı bir suç’’ dedi.

ABD ve Türkiye’nin terör örgütü PKK’ya karşı mücadelede birer özel temsilci atadığını hatırlatan gazeteye göre Başbakan Erdoğan da ‘’bu sürecin meyvelerini vermesine müsaade etmeye niyetli olduğunu’’ dile getirdi.

Bu arada, Beyaz Saray sözcüsü Tony Snow, Oval Ofis’te biraraya gelen ABD Başkanı George W. Bush ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmede, terör örgütü PKK meselesinin geniş şekilde ele alındığını ve iki liderin, Irak içindeki bazı PKK bürolarının kapatılması konusunda konuştuklarını söyledi.

Snow, gazetecilerin sorusu üzerine, Bush ve Erdoğan’ın, birçok kez isim değiştiren PKK terör örgütüyle ilgili olarak ‘’Irak içindeki bazı PKK bürolarının kapatılacak olması gerçeği konusunda konuştular’’ dedi.

/ WASHINGTON

04.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Beyaz Saray: Bazı PKK bürolarının kapatılması konuşuldu

  Beyaz Saray’da kim yalan söylüyor?

  9 Amerikan askeri öldü

  ABD, bükemediği bileği öpüyor

  İran’dan Batı bloğunu çatlatma teklfi

  Ebadi artık ABD’yi eleştiriyor

  Rusya’dan Polonya uyarısı

  Afganistan tamamen NATO’nun kontrolüne geçti

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004