Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Beyaz Saray’da kim yalan söylüyor?

ABD Dışişleri Bakanlığı, ünlü Amerikalı gazeteci Bob Woodward’ın piyasaya yeni çıkan ve ülkede tartışmalara yol açan kitabındaki 11 Eylül saldırılarından önceki döneme ait bazı bilgilerin doğru olduğunu açıkladı.

Bakanlık sözcüsü Sean McCormack, o dönemde Beyaz Saray’da ulusal güvenlik danışmanı olarak görev yapan şimdiki Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilâtının (CIA) eski başkanı George Tenet ile Temmuz 2001’de bir toplantı yaptığını doğruladı, ancak bu toplantının Amerikan topraklarına yönelik El Kaide saldırılarının çok yakında düzenleneceğine ilişkin yeni bir şey ortaya koymadığını söyledi. McCormack, Rice’ın temaslarda bulunduğu Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu görüşmenin 10 Temmuz ya da civarında yapıldığını doğruluyoruz. Bu toplantıda sunulan bilgiler yeni bilgiler değildi.

Daha ziyade, önceki haftalardaki tehditlere ilişkin hazırlanan raporların iyi bir sentezi söz konusuydu” dedi. Sözcü, toplantıdan sonra Rice’ın bu bilgilerin Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ile dönemin Adalet Bakanı John Ashcroft’a aktarılmasını istediğini kaydetti. Bilgilerin Rumsfeld ve Ashcroft’a 17 Temmuzda iletildiğini belirten McCormack, “Bu toplantıyla ilgili belgeler, 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından kurulan soruşturma komisyonuna iletildi ve bu konuda Tenet’in ifadesi alındı” dedi. ABD başkanlarından Richard Nixon’ın düşmesiyle sonuçlanan Watergate skandalını Carl Bernstein ile birlikte ortaya çıkaran gazeteci Woodward, “State of denial” adlı kitabında, 10 Temmuz 2001’de CIA başkanının talebi üzerine yapılan bir toplantıda, Tenet’in Rice’ı, El Kaide örgütünün ABD topraklarında saldırı düzenleme ihtimali hakkında uyardığını, ancak Rice’ın bu uyarıyı dikkate almadığını yazıyor. Rice, Orta Doğu’ya giderken uçakta yaptığı açıklamada, uyarıları dikkate almadığını yalanlamış ve bu toplantıyla ilgili çok belirgin bir şey hatırlamadığını söylemişti.

/ CİDDE

04.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Beyaz Saray: Bazı PKK bürolarının kapatılması konuşuldu

  Beyaz Saray’da kim yalan söylüyor?

  9 Amerikan askeri öldü

  ABD, bükemediği bileği öpüyor

  İran’dan Batı bloğunu çatlatma teklfi

  Ebadi artık ABD’yi eleştiriyor

  Rusya’dan Polonya uyarısı

  Afganistan tamamen NATO’nun kontrolüne geçti

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004