Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kazanımları riske atmayalım

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, cari açık gibi sıkıntılar arasında yeni riskler oluşturacak ve ekonomide kazanımları riske atacak açıklamalardan özenle kaçınılması gerektiğini söyledi. MÜSİAD’ın Mecidiyeköy’deki genel merkezinde basın mensuplarına verilen iftar yemeğinde konuşan Bolat, Türkiye’nin 4 yıldır siyasî ve ekonomik istikrar içinde olduğunu, cari açık dışında makro kazanımlar bulunduğunu ifade etti.

Bolat, son dönemde gerilim oluşturan bazı açıklamaları endişeyle izlediklerini belirterek, ‘’Toplumda gerilim oluşturacak açıklamalardan özenle kaçınılması gerekiyor. Cari açık gibi sıkıntılar arasında yeni riskler oluşturacak ve ekonomide binbir fedakârlıklarla elde edilmiş kazanımları riske atacak açıklamalardan özenle kaçınılması gerektiğine inanıyoruz’’ dedi.

Sadece enflasyonu düşürme ve malî istikrara dayalı bir ekonomi vizyonunun Türkiye açısından yeterli olmadığını vurgulayan Bolat, ihracata dayalı yatırım, üretim ve istihdamın da önemli olduğunu, Anadolu yaklaşımının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Halk Bankasının bir KOBİ kalkınma bankasına dönüştürülebileceğini ifade eden Bolat, Büyük Mağazalar Yasa Tasarısının yasalaşmasını, perakende ticaretine bir disiplin getirilmesini ve ithalat konusunda gerekli tedbirlerin alınmasını beklediklerini dile getirdi.

Yatırım teşvik rejiminin revizyona tabi tutulmasının büyük bir ihtiyaç haline geldiğini vurgulayan Bolat, sanayi envanterinin çıkarılması, sektörel ve bölgesel önceliklere göre yatırımların teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Bir soru üzerine yabancı yatırımların öncelikle sektörlere ve bölgelere yönlendirilmesini desteklediklerini ifade eden Bolat, sıcak para girişine ise karşı çıktıklarını, çünkü bu paraların Türkiye’nin ekonomisini daha kırılgan hale getirdiğini ifade etti.

Bankacılık sektöründe yabancıların payının yüzde 30’ları aşmaması gerektiğini ve şu anda bu rakama yakın bulunulduğunu belirten Bolat, ‘’Bundan sonrası için risk algılaması yüksek’’ diye konuştu. Ömer Bolat bir soru üzerine de, ‘’Döviz, para piyasalarındaki oynaklıkta, 3-4 bankanın, yabancı bankalar olduğunu görüyoruz’’ şeklinde konuştu.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

04.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kazanımları riske atmayalım

  Bursa’dan 12.3 milyar dolar ihracat

  Dış borç arttı

  62 bin 500 yabancı mülk edindi

  Pilice Ramazan zammı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004