Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

62 bin 500 yabancı mülk edindi

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan Yardımcısı ve İnşaat Komitesi Başkanı Hüseyin Erkek tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye’de mülk edinen yabancıların sayısı, özel ve tüzel kişilik olarak 62 bin 500, satılan taşınmazların yüzölçömü ise 285 milyon metrekare.

Rapora göre, satışların 6 bin 53’ü, yeni kanunun yürürlüğe girdiği 7 Ocak 2006’dan 24 Temmuz 2006’ya kadar olan dönemde gerçekleşti. Bu dönemde satışı yapılan taşınmaz alanının büyüklüğü 800 bin metrekareye ulaştı. Aynı dönemde mülk edinenler ise bin 876 İngiliz, 801 İrlandalı, 749 Alman, 357 Hollandalı, 296 Norveçli, 176 Belçikalı, 90 Yunanlı olarak belirlendi.

Türkiye ile arasında tam karşılıklılık anlaşması bulunan ülke sayısının 88 olduğu belirtilen raporda, Türkiye ile arasında tam karşılıklılık bulunmayan ülke sayısının 33, vatandaşları Türkiye’de sadece bina mülkiyeti edinebilen ülke sayısının 26, vatandaşları Türk Dışişleri ve İçişleri bakanlarının ortak izniyle taşınmaz edinebilen ülkeler sayısının 6 olduğu kaydedildi.

Türk vatandaşlarının Suriye’deki taşınmazları toplamının 1 milyon 34 bin metrekare olduğu da belirtilen raporda, Türkiye’deki Suriyeliler’e ait toprak miktarının ise 241 milyon metrekare olduğu, bunun da Türkiye’deki yabancılara ait taşınmazın yüzde 88’ine karşılık geldiği bildirildi.

Raporda, yabancılara ait taşınmaz satışlarında, alan büyüklüğü açısından Hatay’ın, kişi sayısı bakımından Antalya’nın, taşınmaz sayısı açısından İstanbul’un ilk sırada yer aldığı kaydedildi. Yine yabancıya satılan taşınmazların illere göre toplam yüzölçümü sıralamasında Hatay’ın ilk sırada bulunduğu ifade edilen raporda, Hatay’ı sırasıyla, İstanbul, Muğla, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Aydın, Manisa, Balıkesir’in takip ettiği bildirildi.

/ ALANYA

04.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kazanımları riske atmayalım

  Bursa’dan 12.3 milyar dolar ihracat

  Dış borç arttı

  62 bin 500 yabancı mülk edindi

  Pilice Ramazan zammı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004